Livsdesign,  Selvutvikling

Om å designe sitt eget liv

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg sitter her nå, i en leilighet leid via Airbnb, bare fordi vi kunne velge å forlenge miniferien vår med ett døgn på denne måten. Ved siden av meg, i senga si, sitter ungen min og tumler med sitt. Begge sengene har nyvasket sengetøy på seg, hennes er sågar helt perfekt med rosa, dansende hester med blomsterkranser på seg. Soverommet dufter nyvasket og rent, og sengene er akkurat passe myke.

Og jeg tenker at jeg elsker livet mitt akkurat nå.

I dag har vi tilbrakt noen timer på den campingplassen vi alltid dro til når jeg var lita. Nå har ungen min også fått samle skjell og vasse ut på det langgrunne vannet der. Nå vet hun hva jeg snakker om når jeg snakker om hvor vi var og hva vi gjorde. For nå har hun vært der selv, like gammel som jeg var den gangen. Det er vre

Tidligere på dagen var vi på Sørlandssenteret og shoppet litt. Sånt er også viktig for unge (og ikke lenger så unge) damer. Og vi fant hver vår planlegger på tilbud til halv pris.

Det er siste side i den planleggeren du ser over her.

She designed a life she loved.

 

Jeg elsker den setningen også.

For livet må designes. Det er sjelden ting bare skjer av seg selv når man er voksen. Man må drømme opp fine ting man vet man vil like – eller kanskje bare mistenker at man vil like – og så finne ut hva som skal til for å manifestere det. Legge planene, snakke med dem man trenger å snakke med, finne ut hvordan man skal finansiere det, og gjøre det man trenger å gjøre. Leve med vilje. Vite hvor man styrer det hen. Ikke bare la alle andre definere hvordan alt skal være.

De siste dagene har vært fulle av sånne elsk-ting for meg. Jeg har cruiset nedover sørlandsken og hørt på akkurat riktig musikk, mens datteren min har kost seg med kjølebaggen og dens innhold med baksetet for seg selv. Vi har spist yndlingspizzaen min, sett på svanene ved havna i Kristiansand, gått hele dagen i dyreparken, handlet på Sørlandssenteret og badet i havet. Tre dager, proppfulle av bare akkurat det vi hadde lyst til, og ingenting mer.

Designet etter våre egne ønsker.

Som vi ville ha det.

Denne planleggeren kommer alltid til å minne meg på hvor fantastisk livet kan være om man fokuserer på hva man vil.

Jeg begynner å få til dette med å designe et liv vi elsker, kjenner jeg. Og jeg vil minne meg selv på det hver eneste dag.