Hjem og interiør

Er det over alt?

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Kunnskapsministeren har varslet rektorene om at de må være klar til åpne for mellomtrinnet relativt fort, sier VG. Kanskje allerede så tidlig som 11. mai. Neste mandag.

Hvis det er tilfellet, er min karriere som hjemmeskolemamma over allerede. Min unge håpefulle er nemlig hos faren sin denne uka, og kommer ikke tilbake igjen før på fredag ettermiddag.

Og så blir det kanskje da skole på mandag allerede.

Jeg burde kjenne lettelsen skylle over meg, men jeg gjør ikke det.

Ja, det skal bli godt å få mer egentid, og det blir antagelig også veldig fint å ha en relativt ryddig kjøkkenbenk igjen siden avkommet ikke lenger har rikelig anledning til å bake muffins, men… nei.

Egentlig vil jeg det skal vare lenger.

Jeg trivdes som hjemmemamma når hun var lita, og jeg trives som hjemmeskolemamma nå. Sånn er det bare. Og denne tida, stjålet litt fra de siste ukene på barneskolen, ser jeg bare på som en verdifull og uventet gave.

For plutselig er hun jo stor. Til høsten er hun ungdomsskoleelev. Men jeg rakk å få en ekstra liten bit av barndommen hennes nå, og det er jeg så utrolig glad for.

Jeg er ikke bekymret for smitte – vi har ikke hatt registrerte tilfeller siden slutten av mars, og alt er under veldig god kontroll her. I tillegg har jeg full tiltro til at skolen hennes vil klare å tilrettelegge på en god måte etter hva situasjonen krever. Denne lille skolen har jo bare 80 elever, og ligger midt i skogen med nydelige uteområder.

Så en liten bit av meg krysser fingrene for at det blir kombinert naturskole med litt hjemmeskole i tillegg. Det ville vært aldeles perfekt. Det beste fra begge verdener.

For jeg ser jo at det er kjipt å miste den siste tida på barneskolen også, før et nytt kapittel skal innledes. Det må avsluttes og gjøres riktig, så det ikke bare blir liggende der som et spørsmålstegn med koronavirus svevende rundt.

Og jeg kommer til å savne denne magiske lille skolen ufattelig mye selv.

Men kan vi få litt mer tid? Pretty please?

Kan vi håpe at det blir halvt om halvt ut 2020, for eksempel?

Eller kan vi åpne nå, men stramme inn igjen litt til høsten? Sånn at den fine lille skolen i skogen går som normalt, men asfaltungdomsskolen med dårlig plass gir etter..?

Jeg sitter uansett spent og venter på beskjed, og krysser fingrene for en fin løsning. ?