Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Disse miljøvennlige tingene trenger du nå - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
Selvutvikling

Disse miljøvennlige tingene trenger du nå

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Dere som har fulgt bloggen min en stund, vet at jeg vanligvis ikke har promotert så mange produkter. Jeg har også grublet en del over dette med penger og hva vi bør bruke dem på. Det er ikke noe enkelt svar på det, men en av de tingene jeg har kommet frem til, er at vi bør slutte å bruke penger på miljøskadelige ting. Hvis vi heller flyttet disse pengene over på noe som i det minste ikke ødelegger planeten like mye, så kommer vi mye fortere i mål.

Et bevisst forbruk vil også sende kraftige signaler til produsentene. Desto flere miljøvennlige ting vi kjøper, desto mer vil de tenke miljø når de produserer. Det er tilbud og etterspørsel.

Ideelt sett lever alle selvforsynt uten å forbruke mer enn de gir tilbake. Men vi er ikke der enda. Enn så lenge lever vi i et forbrukersamfunn, og de færreste av oss er i stand til å bryte ut av det. Det beste vi kan gjøre, er derfor å være bevisste på det vi kjøper.

Samtidig forteller folk meg stadig at det de egentlig leter etter, er kjappe og enkle løsninger for å leve et litt mer bærekraftig liv. Og jeg skjønner greia. De fleste av oss lever travle liv, og har ikke helt kapasiteten til å dyrke linet til undertrøya selv – for å sette det på spissen.

Vi trenger av og til noe enkelt.

Hva med noen nye, lekre sugerør? 🙂

I dag får du derfor tre små ting du kan bytte ut med et enkelt klikk, og som dessuten er på salg i skrivende stund.

#1. Bomullspinner

En av de tingene som dessverre ofte dukker opp i havet rundtomkring i form av plast, er bomullspinner (eller q-tips som de av en eller annen grunn også kalles). Løsningen er å bytte ut plast med bambus, og du kan kjøpe bambuspinner her.

#2. Sugerør

Dette er også en av planetens store hodepiner: plastsugerør kommer ofte på avveie, og er dessuten helt unødvendig. Du kan kjøpe noen i metall, og lett legge dem i veska frem til du plutselig trenger dem. Disse i rosegull, for eksempel!

#3. Solcellelader

Ok, så du har kanskje ikke bruk for denne midt på svarteste vinteren, men du kommer til å takke meg til sommeren. Denne solcelleladeren er på supertilbud akkurat nå, og når sola dukker frem igjen kan du få lade opp mobilen din gratis. Det er veldig kjekt når du skal på tur i skogen og er et stykke unna nærmeste stikkontakt!

Lyst til å handle disse produktene veldig kjapt? Her, jeg har lagt dem ferdig i en handleliste for deg. Enklere blir det faktisk ikke! 🙂