Tilbakeblikk

Det blir ikke noe shoppestopp på meg i år

Det nye året har begynt, og overalt leser jeg fine blogginnlegg om bra mål og håp for 2020. En av de tingene som går igjen, er shoppestopp. Og jeg syns det er et fantastisk mål å ha, men jeg kommer ikke selv til å være med på det i år.

Grunnen er egentlig enkel.

Jeg har allerede hatt mer eller mindre shoppestopp i 10 år. Klærne jeg har kjøpt har ofte vært fra Fretex, og de har vært lappet sammen så mange ganger at det ikke er mer tøy å sy i.

Det samme kan jeg si om interiøret. Jeg kjøpte meg en ny hjemmekontorpult fra IKEA for et par år siden, og jentungen har selvfølgelig fått det hun har trengt når hun har vokst fra køyeseng, lekebord og interiørstil, men utover det..? Ikkenoe. Bortsett fra et par høyst nødvendige innkjøp når vaskemaskin og oppvaskmaskin tok kvelden. Ja, og så kjøpte jeg nye julegardiner for to år siden.

Jeg var på shoppesenter med jentungen i går, og hun måtte faktisk rive av en lang tråd fra skjørtet mitt som lå som et mindre dekorativt slep etter oss. Det var en dame i butikken som påpekte det.

(Du skjønner det er på tide å kjøpe nye klær når, osv.)

2020 blir altså et skikkelig shoppeår.

Hele garderoben min må byttes ut.

Men jeg kommer ikke til å handle helt ubevisst. Plast unngår jeg som best jeg kan, og jeg ser helst at plagget er merket som bærekraftig materiale. Jeg er fullstendig klar over at det ofte høres bedre ut enn det er, men klær må jeg jo faktisk ha, og jeg har ikke tenkt å skamme meg over det heller. Alt man kan gjøre er det beste man kan, og det er å lese på lappene og velge det beste alternativet man har.

Jeg har funnet meg en nettbutikk som har et godt utvalg av bærekraftige klær. Bonprix heter den. Jeg sendte akkurat inn min første bestilling der, så får vi se. Jeg elsker hvordan man kan huke av for sustainable som filter når man ser på klærne, det gjør det så mye lettere å unngå stoff som i bunn og grunn bare er plast. Prisene er slett ikke ille heller, og frem til 8. januar er det dessuten 20% rabatt på enkelte av produktene. Løp inn og se, det er mye fint der!

Jeg har aldri vært noe spesielt glad i å handle klær, for å være ærlig, men i det minste kan jeg lettet konstatere at det er lettere å gjøre gode valg nå enn det var sist jeg handlet mye på en gang. Egentlig gleder jeg meg litt.

4 kommentarer