Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Endelig høst! - Skogfrue.no Deprecated: Funksjonen is_staging_site er foreldet siden versjon 3.3.0! Bruk in_safe_mode i stedet. in /customers/4/e/a/skogfrue.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
Tilbakeblikk

Endelig høst!

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det har vært stille fra meg i noen uker nå. Jeg har brukt mine aller siste krefter på overleve de siste sommerukene, og blogging har det ikke vært overskudd til.

Sommeren er nemlig ikke helt snill med meg. Sjansen for å bli aldeles utbrent er relativt høy når sola skinner til langt utpå kvelden, varmen går i været, og skolen er ute av bildet samtidig som det sosiale tar helt overhånd. Det er rett og slett en ganske bedriten kombinasjon for meg. For å være helt ærlig kan vi bare hoppe over hele juli for min del.

Så de siste dagene nå har blitt tilbrakt liggende på sofaen for å hente meg inn igjen. Høstlufta er litt som frisk luft i lungene etter å ha nesten drukna i lunka vann. Grå dager gjør det lettere å få sove tidlig nok om kvelden. Jeg elsker høsten. Virkelig elsker den. Endelig hvile, endelig normale tilstander. Yay!

Men for å plukke ut det brukbare og positive i denne erfaringen (igjen), er at sommeren neste år bør planlegges litt bedre. Egenomsorgen begynner jo i planleggingen. Så i tilfelle jeg husker å lese dette til våren igjen, så er mine råd til meg selv følgende:

  • Du kommer til å trenge ekstra økonomisk spillerom til kjappe løsninger (type hentepizza).
  • Dessuten er jentungen hjemme, så matbudsjettet går opp med to ekstra måltider om dagen, i tillegg til at skolebussen IKKE går, så du må bruke bensin isteden når hun skal møte venner. Legg av tre ganger så mye som du tror du trenger, i god tid.
  • Kok opp lapskaus, gulasjsuppe og andre ting du orker å spise i varmen, og legg dem i porsjonspakninger i fryseren. Mange av dem. Du vil takke deg selv.
  • Bli ferdig med alle viktige prosjekter før medio juni. Ha nyvaska leilighet og klesvasken under kontroll før den tid. Så fort skoleavslutning og ferieaktiviteter begynner, så er du satt ut av spill i to måneder, pluss de ukene det tar å hente seg inn igjen. Du trenger spillerom.
  • De ukene er ferien etter ferien. Du trenger dem. Planlegg for det også.

Dette er min ferie. Nå. 🙂

Spotify spiller «Halloween and Chill»-spillelista på TVen min akkurat nå. Bøkene (de veldig uakademiske) ligger strødd utover sofa og stuebord, og jeg har en lang liste med heksete serier og filmer jeg skal se i tida mot Halloween.

Jeg digger høsten. Veldig! Den er min belønning etter sommerens prøvelser. 🙂

Har du høstplaner?