Bærekraftig stil & skjønnhet

Bærekraftig sommer

/Reklame/

Jeg kjenner jeg blir mer og mer oppmerksom på hvordan det vi kjøper påvirker verden. Visste du at moteindustrien er en av de mest forurensende? Bare tenk over det – ethvert konsept som baserer seg på trender, bidrar til at du kjøper mer enn du egentlig trenger. Hver eneste sesong kommer fristelsene i butikkene overalt. Hver eneste sesong kjøper du ting du egentlig ikke trenger, fordi forrige sesongs klær ennå ikke er brukt opp.

I går kastet jeg en singlet… og jeg tenkte ikke mer over det, før jeg så et bilde av meg selv sammen med babyen min. Jeg hadde på meg den singleten. Babyen min var 6 måneder gammel. Nå er den samme babyen snart 11 år. Så lenge varte den singleten, faktisk.

Men uansett… Vi må begynne å tenke litt mer over hva vi kjøper. Om vi først skal kjøpe nye ting, så bør de være bærekraftige i størst mulig grad. Mange butikker (men langt fra alle) har snappet opp dette, og lager sin egen sustainable-kategori i nettbutikkene. Dagens tips er dermed å sikte seg mest mulig inn på det. Som jeg har gjort her, med Lindex sine bærekraftige klær + litt annet som er fint i sommer:

bluse // blondeskjørt // skinnbelte // håndkrem // roman // sitronolje

Vi trenger lette, luftige klær akkurat nå i varmen, og jeg syns det er fint med et belte hengende løst over, for å markere hoftene litt. Huden blir også gjerne litt tørr om sommeren, i sol, saltvann og sand, så en håndkrem gjør seg godt med på kjøpet. Sitronoljen trenger du for å gjøre drikkevannet ditt litt mer fristende sånn at du drikker nok, og du trenger definitivt også en god roman. Bienes historie av Maja Lunde er absolutt å anbefale! Du kan lese min anmeldelse av den her. Jeg elsket den!

Har du funnet noen gode, bærekraftige sommernødvendigheter i år? 🙂

 

Du? Meld deg på nyhetsbrevet, så får du oppdateringer og annet snacks en gang i måneden! 😊


4 kommentarer

 • Liv Judit

  Er så enig? nå er vi flinke med gjenbruk og arv også av klær men når det skal kjøpes nytt er set greit at det er skikkelig!

  • Skogfrue

   Ikke sant? 🙂 Av og til kommer man ikke utenom at man trenger noe nytt, men det er så godt at man kan velge bevisst da også.

 • Nann Karin

  JEg er for gjenbruk og arv, og er en av de som stiller opp frivillig på et bruktmarked flere ganger hvert år, for å få klær og utstyr til å rullere. Vi er så heldige at vi arver fra noen og gir klær videre til nestemann. Du verden hvor lenge en vinterdress kan vare.
  Elers så likte jeg boken du anbefaller godt, Jeg har hørt den på lydbok, lånt på biblioteken.

  Klem på en varm sommerdag

  • Skogfrue

   Det er det som er: Kjøper man kvalitet, så varer og varer og varer det, istedenfor at man kjøper billig ræl bare fordi det er billig der og da. Det er også mye mer miljøvennlig, rent produksjonsmessig. For ting kan vare lenge! 🙂

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗