Personlig økonomi

Lykkelig med lite

Jeg hadde en gang en Stor Plan. Jeg skulle gifte meg og ha hus og tre barn. Men så ble det ikke sånn. Jeg ble alenemor til ei jente, og vi bor i en leid leilighet etter at barnefar beholdt huset. Og etter Siv Jensens innstramninger, hjelper det faktisk ikke å ha en normal inntekt heller – det blir ikke nok til at jeg kan få huslån alene.

Så, her sitter jeg. Og kommer ikke lenger med det første.

Da har jeg to valgmuligheter. Jeg kan deppe over det… eller jeg kan gjøre det beste ut av det. Jeg velger det siste. Aldri så galt at det ikke er godt for noe, sant? Jeg slipper tross alt snømåking og plenklipping, jeg har ikke noe ansvar for verken tak eller vegger eller kloakk, og om noe viktig går i stykker, så er det bare å sende en sms til huseier. Veldig kjekt.

Så da gjelder det ellers å gjøre det så fint her som jeg kan, på det budsjettet jeg har. Og her har jeg etterhvert lært meg de fleste triksene.

Rene overflater

Det er ingenting som sier luksus og kontroll på livet som rene, hvite overflater gjør. Det går jeg for så ofte jeg kan. Ser det ryddig og åpent ut, så ser det nemlig mye større ut. Åpen plass indikerer muligheter, det gir en følelse av å ha masse ekstra kapasitet, fordi det ser så ryddig ut. Det gjør underverker!

Pynt med glass

Når jeg skulle innrede huset vi kjøpte back in the days, brukte jeg mye tid på bruktbutikker. Trenden som var heitest akkurat da, var jo nemlig shabby chic, og den hadde ikke heeeelt nådd frem til oss enda. Det betydde at bruktbutikkene fortsatt var fulle av egnede pyntegjenstander, duker og alt hva jeg trengte. Jeg tok vare på det meste av det, og det ble med meg til denne leiligheten også. Et lite glassfat på en ren overflate ser delikat ut!

ta vare på brukt

En gang for lenge siden fikk jeg med meg en stor pose med restestoff fra loftet til mamma. I den fant jeg også et par gamle gardinkapper i knipling, og noen små hvite duker og brikker. I tillegg har jeg spart på alt Besta har hekla til meg opp gjennom tida, så jeg begynner å få en fin samling av gammelt og brukt der også. Og i det åpne og rene landskapet jeg prøver å ha her, så blir det også skikkelig lekkert!

tenk grønt!

Her som alle andre steder: Tenk grønt, så kommer du langt! Grønne planter har magiske evner ikke bare når det kommer til å rense inneluften din, men de gir også trivsel. Grønt mot hvitt er en av mine yndlingskombinasjoner, og mot de hvite veggene har jeg nå både gullranke, eføy, fredslilje, en liten palme og to jeg ikke engang vet hva er…. og en bukett friske roser. Spesielt det siste bidrar massivt til min følelse av luksus!

Har du noen supertips?

4 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.