DIY,  Oppskrifter

Julegaver du kan lage selv: Hekling

Selv om vi knapt er ferdige med sommeren, er det for mange av oss på tide å se fremover. Det tar tid å lage hjemmelagde julegaver, så det kan være lurt å begynne nå om du ikke allerede er i gang. Selv liker jeg godt å hekle, gjerne mens jeg hører på lydbok på Storytel, så jeg tenkte bare jeg ville dele noen av ideene mine med deg. Hjemmelagde julegaver er nemlig koselige å lage, samtidig som de sparer deg for masse stress og utgifter når desember kommer. I tillegg er det en fin måte å veie opp for julens ellers ganske store miljøbelastning, og det å få en julegave noen faktisk har brukt tid og energi på å lage til deg, betyr ofte mye mer enn en gave som kanskje bare ble kjøpt for syns skyld i full fart.

Så i dag får du altså en liten liste med ideer til hjemmelagde julegaver for deg som hekler:

Småprosjekter:

 • Pads til sminkefjerning
 • Baderomskluter
 • Kjøkkenkluter
 • Brikker til glass
 • Løpere og småduker
 • “Cozy” til mobiltelefoner, lesebrett og nettbrett
 • Yogasokker

 

Litt større prosjekter:

 • Sjal
 • Luer
 • Vanter
 • Amigurumi-figurer
 • Kjøkkenhåndklær
 • Babytepper
 • Handlenett
 • Pose til yogamatte

 

Skikkelig store prosjekter:

 • Stueduker
 • Sengetepper
 • Gardiner

 

Jeg holder meg vanligvis til små og halvstore prosjekter selv, men om du har god tid så kan det jo være du rekker et større prosjekt før jul. Har du heklet julegaver noen gang? Jeg tar gjerne imot tips i kommentarfeltet!

Vil du ha mer? Følg Skogfrue på Bloglovin', så har du alt på ett sted!
Interessert i en naturlig livsstil? La meg hjelpe deg i gang med eteriske oljer!