selective focus photo of green leaf plant
Journalen

Halvveis i 2023!

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det har ikke blitt så mye blogging på meg den siste tiden, kjære leser, for jeg har vært fullt opptatt med andre ting. Datteren min hadde livets første eksamener, så var det avslutning på ungdomsskolen, og i tillegg kom varmen og slo meg helt fullstendig ut. Livet skjedde, rett og slett, og jeg måtte prioritere det.

Men nå er sommerferien her, og jeg har fått hvilt ut litt etter strabasene. Faktisk tok jeg campingvogna med på årets første tur i helga, og lå der i regnet og bare så på serier, spiste sunne ting og hvilte. Det var akkurat det jeg trengte. I dag hadde jeg endelig overskudd til å gjøre husarbeid igjen og komme ajour.

Og mens jeg sitter her i en forholdsvis ryddig stue og endelig føler jeg har litt kontroll på tilværelsen igjen, passer det godt med en halvårsrevisjon. For tenk at 2023 er halvveis over allerede! Det har jo gått nesten litt usaklig fort, dette her.

Det har vært et intenst år så langt. Vi var ikke mange timer uti året før jeg fikk en telefon fra Nav om at det var kaos igjen, og at jeg måtte skaffe dokumentasjon på et rehabiliteringsopphold det senere viste seg at jeg slett ikke hadde rett på uansett. Det har vært møter og telefoner og mye kaos, og mens jeg var hos legen for å finne ut av dette her, fant han også ut at nyrene mine har blitt betraktelig verre etter forrige undersøkelse.

Og da gikk alarmen på sykehuset også. Som igjen førte til at jeg havna på legevakta med allergisk reaksjon på legemiddelet de ville sette meg på, og enda flere medisiner for å dempe den. Tro meg, kunstig kortison på et allerede høyt naturlig kortisol ble ikke bra.

Veldig mye stress ble avløst av helt enormt mye stress, tror jeg vi trygt kan si, og stress er ikke bra for nettopp nyrene.

Virkelig ikke bra.

Så jeg tok et valg. Og seponerte all medisin. Mot legens råd.

Alt de kan gjøre, er uansett bare å senke blodtrykket mitt, og det første som virkelig må bort da, er jo nettopp stresset. Det andre er medisiner som kan ha økt blodtrykk som bivirkning. Og det tredje er overvekt og dårlig fysisk form.

Og dermed begynte mitt nye liv, med trening, stresshåndtering, akupunktur, ekstra vitaminer og omega 3, og ikke minst frønæring.

I februar veide jeg 83,6 kg. I juni hadde jeg gått ned til 76,5. Sakte, men sikkert, finner jeg matchvekta igjen. Jeg er slankere nå enn jeg har vært på mange år, og vekta fortsetter å smelte av meg.

Jeg hadde riktignok tenkt at dette skulle bli året hvor jeg satset på helse og prioriterte meg selv, men jeg hadde ikke tenkt at det skulle bli fullt så dramatisk. Uansett var det godt å allerede ha planen klar for hva jeg skulle gjøre og hvem jeg skulle kontakte, når behovet plutselig ble så akutt.

Og hva resten av året vil bringe?

Det vet jeg ikke om jeg vil gjette på en gang. Jeg lever i to forskjellige tidslinjer parallelt nå. I den ene står overlegen på sykehuset og snakker om dialyse og transplantasjon, og i den andre går jeg ned i vekt og føler meg stadig friskere og mer energisk.

Begge deler er sant akkurat nå, men bare en av dem kan vinne. Og jeg tenker not today, Satan, og fortsetter med mitt. I verst tenkelige fall blir jeg en bedre kandidat for transplantasjon, så jeg kan ikke tape på det.

Jeg tror jeg har lagt grunnlaget. Det er fortsatt noen kilo igjen til perfekt BMI, så det er målet før året er omme. Og jeg trenger å få landet dette Nav-spetakkelet en gang for alle. Det er en aldeles for stor kilde til stress, og jeg trenger mer stressreduksjon for å komme i mål med HRVen min.

Hva frønæringen angår, har jeg oppgradert meg til distributør. Håpet er at dette skal finansiere seg selv, sånn at jeg slipper å bruke mine egne penger på det, og at det på sikt også vil gi meg en inntekt. For å få til det, må jeg finne to mennesker som er sultne på det samme. Jobben er enkel: Nyt helsefordelene av næringstett og lettopptagelig frønæring, og del det med verden på den måten som er rett for deg. Om dette høres ut som noe for deg, så ta gjerne kontakt!

Men nå, kjære leser, skal jeg blande meg et glass med Pure symbiotika (både pre- og probiotika i ett), og gjøre litt yoga før jeg legger meg. Jeg skal prøve å oppdatere bloggen litt oftere fremover, og kom gjerne innom på Instagram og si hei også! 😊

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗