Journalen

Huldrelivet i april

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

En ny måned er over, og det er på tide med en liten oppsummering igjen!

April var for meg måneden hvor jeg måtte våkne til live igjen. Jeg har lagt om kostholdet, og gått fra grandiosadietten til paleodietten. Jeg har ikke gått ned stort i vekt enda, men jeg har fått mye bedre fordøyelse, og mye mer energi. Det er helt tydelig at kroppen min får mer av det den trenger for å eksistere, og det er en helt grei følelse nå som våren er her og man også får mer bevegelsesfrihet!

Apropos bevegelsesfrihet, så har jeg tatt opp igjen yogapraksisen min også. Det dummeste jeg gjorde da livet mitt krøllet seg til, var å slutte med yogaen. Dette har jeg betalt for i form av vond rygg og generell stiv muskulatur, og i april fikk jeg nok. Yoga er nå en del av min daglige rutine igjen – ofte begynner jeg dagen med solhilsener og en kopp grønn te, og avslutter dagen med litt rolig yin yoga. Jeg kjenner godt forskjell allerede!

Dessuten fikk jeg nok av overvekt, så jeg kjøpte meg en Fitbit Charge 2. Dette var ganske avslørende, og det har ført til at jeg har gjort relativt store justeringer i hverdagen. Nå beveger jeg meg faktisk om dagen. Jeg går ut på tur; enten mange småturer eller en stor, lang og god tur, alt ettersom hva jeg har tid til.

Dette igjen, som jeg enda ikke har skrevet noe om, har ført til at jeg nå har plukket opp og kastet en god del frittflytende søppel i nærmeste søppelkasse. Du har kanskje sett litt av det på min Instagram story? Ikke bare tar jeg bedre vare på meg selv, men jeg får anledning til å ta bedre vare på naturen også – og DET er en vinn/vinn!

Og til sist, som en del av min store ta vare på meg selv-kampanje, hoppet jeg i det og ble doTERRA-forhandler sånn at jeg også kan få tilgang til gode, naturlige produkter til en OK pris. De eteriske oljene bruker jeg daglig nå; både for å styrke energinivået på dagen, slappe av mot kvelden, og for lindre den stive korsryggen og musklene som nå protesterer bare bittelittegranne på å bevege seg betraktelig mer enn de har pleid å gjøre.

Som en ekstra bonus, får jeg dermed også muligheten til å bygge en liten business. Og det er bra, fordi…

…det som ikke var så veldig vinn denne måneden, var at jeg oppdaget at muligheten til å ta opp huslån alene er fullstendig utenfor min rekkevidde. I dag kunne Facebook fortelle meg at det er nøyaktig 5 år siden jeg flyttet fra både barnefar og huset mitt, og tidsfristen jeg ga meg selv for å komme inn igjen på boligmarkedet er offisielt ute (de flagger i dag og greier…). Jeg aner fortsatt ikke hva jeg skal gjøre med det der, og grubler daglig på hvordan jeg skal løse det. Lokalpolitikerne som snakker om at de gjerne vil ha tilflytting av barnefamilier er varslet, men mer får jeg faktisk ikke gjort enda.

Nådde jeg målene mine fra forrige måned?

Det store målet mitt fra mars var å utvikle min egen tro og spirituelle praksis. Har jeg gjort det? Svaret er ja og nei. Jeg tok meg selv på ordet og kjørte til Oslo for å være med på en nymåneseremoni. Det var en fin opplevelse, og den inspirerte meg til å tenke videre. Men det har faktisk ikke blitt så mye mer enn tenking enda, om man ser bort fra yoga, egenpleie og mer tid i naturen. Det er noe med å mangle fellesskapet og det sosiale, og jeg savner det. Kanskje det neste målet må være å lage en slags sirkel av likesinnede her i området, så jeg slipper å kjøre så langt? Hmmm. Si fra om du vil være med?

Ellers har jeg mål om å fortsette med den fysiske aktiviteten jeg allerede har begynt på, og øke den gradvis. Ta enda bedre vare på meg selv, med næringsrik mat, nok søvn, sunn aktivitet, frisk luft, yoga, og gode velværeprodukter.

Hva skjer på bloggen i mai?

Snart begynner jeg med et nytt samarbeid, som er helt i tråd med Skogfruens verdier. Matsmart (reklamelink) er et fint konsept som tar vare på den maten som ellers ville blitt kastet, og lar deg kjøpe den til en veldig fin pris. Følg med, så får du snart vite mer! 🙂

 

De mest leste innleggene i april, var:

Vis meg veien hjem

Enkel oppskrift på hjemmelaget deodorant (diy)

Skogfruens kostholdsendring: Lacto-paleo / primal

Livsstilsendring – i form av en Fitbit Charge 2

Oppdatering om Fitbit – funker det?

 

Én kommentar

  • Linda

    Ja, det var sånn fitbit jeg skulle skaffe meg! Takk for påminneslen 😀
    Tror den kan hjelpe meg også. Høres nesten ut som en personlig trener og litt til 🙂

    Du er så flink til å være en hulder! Jeg har fått min søster til å hekle fruktnett til meg, så jeg slipper å bruke plastposene i butikken 🙂 Jeg liker ikke å bruke så mye plast og det er jo nesten umulig å ikke bruke plast!

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗