Journalen

Ting du kan se på nettet

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

I disse dager hvor alle og enhver ser ut til å være slått ut av influensa, undertegnede inkludert, kan det kanskje være på sin plass å tilby litt gratis underholdning som ikke bare slår ihjel tida når man ligger der og surkler, men som også gir litt verdifull tankeføde samtidig.

Så ut av både godheten i mitt hjerte og nylig personlig erfaring med surkling og for mye tid til overs, så får du i dag en liste over ting du kan se på.

Vi begynner først med NRK. Det er gratis, og krever ikke noe abonnement eller forpliktelser av noen art. Heldigvis.

De har akkurat nå liggende en to episoder lang serie om Det første mennesket. Hvordan ble vi mennesker? Hvordan levde tidligere menneskearter? Hvordan utviklet vi oss? Det er ganske fascinerende, og tar deg tilbake til mer naturlige tider. Serien ligger ute i 10 dager til, så du rekker å se den før den blir borte.

Serien Naturen vender tilbake er også fin. Rewilding. Hvordan villdyrene kommer tilbake, hvordan menneskenes inngripen kan reverseres og hvordan naturturisme begynner å bli en ting. Du får tilbake litt av håpet om du ser denne!

Tid til å leve er god inspirasjon om du drømmer om å en dag leve mer i naturen enn du lever i den moderne sivilisasjonen. Ekteparet Siri og Jørn har nemlig pakket med seg barna og flyttet ut i havgapet i Lofoten i et helt år. Nydelig natur, frihetsfølelse bare av å se på det!

 

YouTube har også noen fine kanaler du kan se på.

Er du interessert i norrøn mytologi, vil jeg absolutt anbefale at du sjekker ut Lady of the Labyrinth. Den drives av den norske historikeren og forfatteren Maria Kvilhaug, selv om alle videoene hennes er på engelsk. Det hun kan fortelle deg om dypere mening i norrøne myter er ufattelig fascinerende!

Hvis du liker urtemedisin, hekserier og reflektert spiritualitet, kan du ta deg en tur inn på TipToeChicks kanal. Hun har holdt på lenge, i mange år, og det ligger mye god inspirasjon og informasjon der. Veldig ekte, veldig lite fluff. Jeg tror du kommer til å like henne.

Hvis du vil ha inspirasjon fra en coach som vet hva hun gjør, kan du besøke Flora Sage. Hun har også holdt på lenge, og begynte som en hekse-youtuber hun også (hennes gamle kanal er her). Siden har hun utviklet både seg selv og businessen, og blitt en veldig god coach. Hun gir deg et spark ræva om du trenger det.

Og sist, men ikke minst… om du har en mer morbid disposisjon, kan du stikke inn til Ask A Mortician. Her får du vite alt du aldri visste du lurte på om mumier, begravelsesritualer, skumle kirkegårder, døde mennesker på Mount Everest og Stalins lik. Og mye mer. Presentert både morsomt og samtidig profesjonelt av en begravelsesagent som har som mål og drøm å gjøre døden til noe mer naturlig – både i folks hoder, og også i form av naturlige, giftfrie, ikke-miljøskadende begravelser. Det er verdt å sjekke ut.

 

Netflix har selvsagt noen godbiter, om du har abonnement der.

Du kan se Eat Pray Love, for inspirasjon om livet ditt ikke helt går etter planen.

The Good Witch er en fin serie som ikke akkurat krever enorm tankevirksomhet, men den er fin å slappe av med.

Practical Magic er en absolutt nødvendighet, om du ikke allerede har sett den 40 ganger siden den kom på slutten av 90-tallet. Sandra Bullock og Nicole Kidman i hovedrollene!

The Worst Witch er egentlig en britisk barneserie, men anything goes noen ganger! Den er ganske søt og morsom, og egner seg åpenbart godt for barn.

Mens vi først snakker om barn, er også Ulvesommer fin. Ei ung jente som prøver å stoppe ulvejakten, og får god kontakt med de fine dyrene. Ikke gjør dette hjemme, kanskje, men som inspirasjon og naturkontakt er den kjempefin!

Og så er det selvsagt Free Willy – den ligger også der så du kan se den sammen med ungene.

 

Da har du fått noen timer med stort sett gratis tankeføde og inspirasjon, i alle fall.

Har du noen favoritter?

2 kommentarer

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗