regn
Journalen

Regn…

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg sitter her i stua mi og hører regnet hølje ned ute. Det er mørkt og grått, og verden står litt stille i kveld.

For meg er ikke det nødvendigvis en dårlig ting. For meg, som stort sett lever i et evig bakvendtland, betyr regn pause. Fred og ro. Der sola på den annen side gjør meg sliten og utbrent.

Regn er hvile.

Og regn er det som gjør alt nytt etterpå.

Noen ganger er det sånn i livet også. Omstendigheter gjør at du ikke får gjort alt det du hadde tenkt å gjøre, du blir sittende værfast i stua di mens du tenker på alt du skulle gjort, burde gjort, måtte gjøre, mens frustrasjonen bare tårner seg opp inni deg over alt det du ikke kan gjøre akkurat nå. Du lar gråværet overta sjelen din, og du kjenner deg like mørk og tung som skyene som har bestemt seg for å legge seg over hodet ditt. Jeg har gjort det selv.

Men ikke gjør det.

Snu det inni hodet ditt.

Akkurat som om natten ikke er ond, selv om vi i vår kultur har lært oss at mørkt = ondt og lyst = godt, så er ikke regndagene onde heller. De bringer alltid noe godt med seg. Uten sånne dager ville jorda og livet vært et uttørket, sprukkent sted.

Men sånn er det ikke. Livet er rikt, mangfoldig og grønt. Og det er det fordi vi av og til har regndager.

Det er meldt store mengder nedbør i dagene fremover, ser jeg på værmeldingen. Bruk disse dagene på å la det metaforiske regnet rense deg og vaske vekk gammelt støv som har lagt seg. Drikk en kopp te, pakk deg inn i et varmt teppe og nyt det. Mediter litt, tenk over hva du trenger å vaske vekk fra livet ditt.

Vann, i symbolspråket, betyr også unnfangelse og vekst. Frø trenger vann for å spire, nytt liv vokser i en boble av fostervann, og alt levende trenger å drikke for å opprettholde livet. Hva er det du vil unnfange nå når mørket og vannet råder? Hva kan du skape, i det stille, som bare kan få vokse i deg uten at du trenger å presse det frem eller skynde på prosessene?

Sett på noe rolig musikk, og bare la drømmene og tankene komme til deg. La hvilen og regnet bringe frem spirene fra de frøene du har i deg. Og bare se hva som skjer derfra.

For når regnet etterhvert stopper? Da er luften klar og frisk, og jorden er full av deilig vann til det som skal leve. Da får du en ny begynnelse.


25% på holistisk velvære!


man people woman coffee

Psst! Akkurat nå har doTERRA en eksklusiv kampanje, som gjør at du kan spare 25% i forhold til utsalgspris.

Hva med å ta julehandelen her i år? 🥰

This will close in 20 seconds