Journalen

Reddet av Matsmart!

/Inneholder reklame – link til Matsmart/

Kan du huske at vi har hatt en sånn avslutning på mai noen gang? De siste dagene har jo vært helt ville! Der jeg før har sittet tålmodig og ventet til langt uti juli på at elva skulle bli varm nok etter smeltevannet fra fjellet, har jeg faktisk allerede svømt. I helt passe badetemperatur. Jeg vet ikke om jeg skal bli glad eller livredd, egentlig. Det er deilig med tidlig sommer etter en unormalt lang vinter, men… hva er dette da, egentlig? Har vi forstyrret klimaet så mye at alt forskyver seg?

Varmen har også gitt meg noen utfordringer i form av en nesten ikke-eksisterende matlyst og om mulig enda mindre lyst til å lage maten i utgangspunktet. Det er bare for varmt. Rett og slett. Etter at jeg begynte på prosjektet med å få orden på helsa igjen, så har jeg jo også begynt å tracke alt av forbrenning via Fitbit. Det ble fort åpenbart at jeg av og til har like store problemer med å nå OPP til de antall kalorier jeg burde spise i løpet av en varm dag, som jeg har på andre dager med å holde dem nede på brennbart nivå. Og det er jo ikke bra.

Så jeg var faktisk sjeleglad for at jeg nettopp hadde hentet en stor eske med matvarer fra Matsmart. Skapet mitt var dermed godt utstyrt med nobrainere til sommervarmen, og spesielt de store smoothieflaskene fra Froosh har sørget for både næring og væske på de varmeste dagene. Helt uten at jeg måtte lage noe som helst. Dessuten er det veldig kjekt å bare kunne ta med seg en flaske ut – ingen servering, ingen oppvask, ingen noenting. Før du bare setter tomflaska i oppvaskmaskinen etterpå, så du får en perfekt glassflaske til andre ting etterpå. (Jeg bruker mine flasker til vannkefir!)Med i forsendelsen min fantes det også tørkede bær, mandelmelk og andre ting som har gjort livet bittelitt lettere. Dessuten fikk jeg hamstret inn litt oppvaskmiddel til oppvaskmaskinen – for er det noe som er verre enn å måtte lage mat i varmen, så er det antagelig å oppdage at man har gått tom for oppvaskmiddel i tillegg… Men det slipper jeg nå, på en lang stund!

En annen smart ting jeg oppdaget, var at om jeg kjøpte litt Oreo og Pringles i mini-pakninger, så slipper vi Den Store Lørdagsgodt-shoppingen. Innstillingen blir liksom litt annerledes – vi har jo allerede mengder av potetgull i skapet her, sågar i akkurat passe porsjoner. Sunt? Nope. Men det er et mye mer kontrollert forbruk når det kommer i småpakker som dette. Ingen stor potetgullpose som vi bare  spise opp fordi det blir for dumt å kaste den. Og dessuten var et lager perfekt i pinsen, når alt var stengt likevel.

Det er faktisk så genialt at jeg lurer på om jeg bør rydde litt i de gamle linskapene jeg har i gangen, hvor jeg nå har duker og gardiner og slike ting. Gjøre det om til en matbod, rett og slett, sette av en hylle eller to til lure ting jeg kan kjøpe på Matsmart. Akkurat nå ser jeg at de har mengder med glutenfritt knekkebrød, sågar økologisk, som er supert å ha som kriseproviant. Jeg kunne også godt tenke meg å hamstre inn litt økologiske fruktbarer til sommerkjøringen. Ikke bare sparer man masse penger bare på å kjøpe det på Matsmart, men tenk så mange sjokolader man slipper å kjøpe på bensinstasjonene langs ruta fordi man var smart nok til å ha med seg sunn og økologisk proviant?

Åh, jeg liker Matsmart-konseptet så godt – man kjøper inn billige matvarer og andre ting man finner i kolonialen, som enten har en liten feil, fått byttet ut emballasjen sin, eller nærmer seg eller har gått over utløpsdatoen. Smoothieflaskene de har i sortimentet nå, går faktisk ikke ut på dato før i august, og selv da er de fullt drikkbare en god stund etter det også.

Man kan altså sitte der i sommervarmen med en god smoothie og tenke på at man har reddet verden litt fra seg selv, samtidig som man har spart penger og kanskje til og med gjort bedre valg enn man ellers ville gjort, fordi man var litt fremsynt. Sånt liker en skogfrue svært godt!

Har du handlet på Matsmart?

 

Skriv gjerne ditt eget innlegg om dette, og link til meg meg om du lot deg inspirere!

PS! Følg meg gjerne på Instagram og Facebook, så blir jeg lykkelig!
 

2 kommentarer

  • Monica BJ

    Jeg har også handlet på Matsmart, og synes konseptet deres er genialt 🙂 og alt som kan stå i skapet som ekstravarer er jo fantastisk. Vi sparer både miljøet og lommeboka, helt topp! Tror jeg skal bestille noen av de smoothiene neste gang, hører mye bra om de 🙂 men hva er egentlig vannkefir?

    • Skogfrue

      Vannkefir skal snart få sitt eget innlegg, tror jeg, men det er basically kefir du lager på vann. Det blir som en probiotisk brus, som også er langt sunnere enn den du får kjøpt i butikken – for ikke å si VELDIG mye billigere. 🙂