Hjemme

Påskeplanene 2020

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Mandag. Påskeuke. Foran meg ligger planleggeren min, uten et eneste notat hele uka. Det er uvanlig, selv til meg å være. Det pleier jo alltid å være NOE i den. Men ikke nå. Ikke i år.

Vanligvis ville begge søstrene mine kommet hjem med sine familier, og vi ville tilbrakt mer eller mindre hele uka hjemme hos foreldrene mine. Sånn blir det ikke nå. De bor på steder hvor det er relativt mye koronasmitte, og det er folk i familien her vi gjerne vil beskytte.

Så vi blir hjemme, alle sammen. Hver for oss.

Jeg, som den introverte sjelen jeg er, ser dog frem til en hel uke med påskemarsipan og fine bøker. Jeg skal nok overleve det.

I bokhylla mi står det minst fire bøker jeg alltid tenkte jeg skulle lese og som til og med er påbegynt, men aldri fikk lest ferdig. I tillegg har jeg en på Kindle som jeg har begynt på, men heller aldri fullført. Og så er det alle de lydbøkene som ligger klar i hylla på Storytel. Dette er jo virkelig den perfekte uka for å komme ajour!

Ellers skal jeg endelig strikke ferdig genseren til datteren, så fort håndleddet mitt er samarbeidsvillig igjen og kinken i nakken er borte.

Jeg skal fikse litt på kofta mi også.

Dette er dessuten et utmerket tidspunkt for å gi seg i kast med Harry Potter-maraton, etterfulgt av en Twilight-maraton.

Dessuten skal jeg lage frøbomber, hvis jeg klarer å finne leire før alt stenger. Dette har jeg drømt om lenge – jeg skal kjøpe en pose villblomstfrø og formelig bombe verden med blåklokker og prestekrager!

På langfredag kommer datter tilbake fra far, så kanskje hun kan være med på frøbombingen. Jeg tenker i alle fall at det blir litt ekstra mye godteri og kos denne påska, og at vi må komme oss litt ut i naturen.

Jeg vet dog ikke helt hvor, for jeg regner med at det er overbefolket på alle de lett tilgjengelige stedene. Kanskje man faktisk skulle reist på hytta en tur – den ligger i samme kommune som jeg bor i, bare en liten halvtime unna sivilisasjonen, så den er faktisk et reelt alternativ. Det kommer vel bare an på hvor mange andre i familien som har tenkt akkurat den samme tanken.

Ellers klarer vi oss hjemme også. Her om dagen kjøpte jeg en ny solstol sånn at både jeg og datter har hver vår ute på plattingen. Det går helt fint an å leve der også, tenker jeg, og vi har flere poser med frø som bør komme seg ut i urner og paller snart. Det er nok å finne på her.

Hva skal du gjøre denne merkelige påska?

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗