Journalen

På eventyr i Foldvik familiepark

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Sommerferien har offisielt begynt, og med det melder behovet seg for å finne på noe mer enn å tilbringe dagene i senga med YouTube på en skjerm også. Ferien i Kristiansand er planlagt, men frem til da må det jo skje noe, så i går bestemte vi oss for å ta en tur til Foldvik familiepark!

Foldvik familiepark er en fin liten gård som ligger i Stavern. Barna kan blant annet aktivisere seg med tradisjonelle og nostalgiske leker som hesteskokasting, sekkeløp og stylter i tillegg til klatrestativer og hoppeinnretninger, men aller viktigst er selvsagt møtet med dyrene. Her finnes det innhegninger med alt fra kaniner til påfugler og kalver, det bor en stor arapapegøye der, og litt lenger oppe i løypa finner du også lamaer. Stedet er veldig småbarnsvennlig, i og med at det mellom alle dyreinnhegningene finnes benker i skyggen av furutrærne på plassen, sånn at du som voksen godt kan sette deg og slappe av litt mens du likevel har oversikt. Det finnes også en egen babyhytte her, hvor man kan gå inn og la de aller minste barna få krabbe litt på gulvet i trygge omgivelser.

Det aller morsomste for ungene i Foldvik familiepark er nok å kunne gå inn til geitene og geitekillingene. Har man skikkelig flaks, som vi hadde, så går det også an å få en geitekilling på fanget. Nede ved inngangen er det også et stort rom med kaninbur, hvor man kan spørre om å få ut en av kaninene og kose med den. Og selv om det unektelig knyter seg litt i magen min når jeg ser dyr stablet opp i bur på denne måten, så tenker jeg også at dette er perfekt for barn som ikke har dyr hjemme. Myk pels og noe levende og fint på fanget er en viktig opplevelse å få! Det er jo bare en måte å forstå at dyr er levende skapninger med egen vilje og egne behov, og det er nettopp gjennom nærkontakten og den fysiske opplevelsen av dem. Og for barn som allerede er glad i dyr, er dette stedet det rene paradis.

Prismessig må jeg si at det kanskje er litt i dyreste laget, om man skal sammenligne med andre parker med bedre tilbud og flere aktiviteter, og maten er et kapittel for seg. La meg si det sånn at hva enn du gjør her i verden, så ligg langt unna den glutenfrie pizzaen. Det er basically bare en pizzalefse med sterk tacosaus og et altfor tjukt lag med ost på, og den koster deg nesten 200 kroner. Hold deg unna. Isteden kan du ta med deg grillmat, for det er satt opp et fint grillsted inne i parken som er helt perfekt for å steike en kjapp burger eller noen grillpølser til sultne mager. Det er også triller tilgjengelig, så du kan dra med deg en kjølebag og sånne ting også, forholdsvis problemfritt. Da sparer du deg for en god del penger og stress.

Parken passer kanskje aller best for de minste barna, og det var drøssevis av 3-4åringer der som så ut til å ha en helt super dag. For større barn blir det kanskje litt kjedelig i lengda med klatrestativer og hoppeinnretninger, og man kunne kanskje ønsket seg et litt bedre opplegg for dem (ponniridning og å få være med på kaninstell hadde vært perfekt!), men alt i alt så var det en veldig fin dag også for en mor og en tiåring.

Har du vært i Foldvik familiepark?

 


25% på holistisk velvære!


man people woman coffee

Psst! Akkurat nå har doTERRA en eksklusiv kampanje, som gjør at du kan spare 25% i forhold til utsalgspris.

Hva med å ta julehandelen her i år? 🥰

This will close in 20 seconds