Naturlig livsstil & DIY

MLM. It’s complicated.

Som mange av dere vet, har jeg holdt på med eteriske oljer en stund, og i april i fjor ble jeg en såkalt Wellness Advocate hos doTERRA. Jeg har ikke pushet så hardt på salg og oljeklasser, for jeg har kommet frem til at jeg rett og slett har en seriøs motvilje mot MLM.

Altså, det er en bakgrunnshistorie her. Jeg har tidligere vært borti både Tupperware, Herbalife og LR, og jeg har kjent folk som også har holdt på med Oriflame, Natural Living og Mary Kay. MLM er liksom ikke noe nytt for meg – jeg har gjort de fleste feilene selv, og sett andre gjøre resten av dem. For å si det sånn.

MLM – til tross for alle mine forsøk på å tenke positivt – er bare ikke noe for meg.

Men jeg har et problem.

Eller, egentlig ikke et problem. Det er mer et dilemma.

For jeg elsker produktene. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å ha et elskforhold til tannkrem noen gang, men det var kjærlighet ved første tannpuss, og det var nedtur når jeg brukte den opp og måtte gå tilbake til den andre som stod der. Og så skulle jeg bare teste sjampoen og balsamen. Det samme skjedde der, og husets unge håpefulle har sågar erklært at hun nå har funnet den beste sjampoen. Dusjsåpa har også kommet for å bli. Og leppepomaden. Og ansiktsmasken.

I neste bestilling ligger en bodylotion til meg. Og som jeg begynner å kjenne dette merket nå, så kommer jeg sikkert til å digge den også. Jeg holdt på å si “dessverre”, for det hadde kjentes littegranne bedre om jeg bare kunne gi deg en link og si “her, kjøp i denne butikken som ikke er MLM”. Men da måtte jeg i anstendighetens navn ha byttet ut yndlingsproduktene mine, og det har jeg jo ikke lyst til lenger.

Og oljene?

Det er det samme med dem, og de er med meg overalt. Jeg bruker dem fortsatt i diffuseren min hver kveld. Jeg har dem med når jeg underviser yoga, og kjører dem i diffuseren der under timene mine. Og når min vakre datter begynte å bli forkjøla her om dagen? Da ba hun meg om å sette på diffuseren i stua for henne også.

Du skjønner, disse produktene har sneket seg inn i hele hverdagen min, og jeg elsker at de er der. De er en veldig stor del av min naturlige livsstil og naturkontakt.

Jeg er helt overbevist om at mennesket trenger naturlige dufter rundt seg, og at dette kommuniserer til hjernen at vi er på et trygt og harmonisk sted. Og jeg er helt overbevist om at de også er bra for deg. Både fordi naturlige produkter er renere enn det du vanligvis finner i butikkhyllene, og fordi eteriske oljer er en glede i seg selv.

Min hovedoppgave her i verden, og på denne bloggen, er å inspirere til en mer naturlig livsstil. Hjelpe deg til å knytte sterkere bånd med naturen på alle måter jeg kan, og bidra på min måte til at vi går mot grønnere tider.

Det bare suger så hardt at akkurat dette er MLM. Men produktene vi bruker er jo så viktige, og det blir for teit om jeg ikke skal fortelle deg om bra greier bare fordi det egentlig er MLM. Ikke sant?

Så jeg har tenkt og grubla lenge. Lest regelverket opp, ned og i mente for å finne ut hva jeg kan og ikke kan gjøre, og kjent veldig godt etter hva som er greit for meg å gjøre.

Og jeg har kommet frem til at jeg kan selge produktene, uten nødvendigvis å måtte verve alt og alle inn i selve MLM-systemet.

Om du vil kjøpe produktene fullstendig uten store investeringer eller forventninger om at du skal bygge deg en egen business, så kan du det. Du kan kjøpe dem til utsalgspris til egen bruk direkte gjennom min link, og få dem tilsendt i posten. Helt uten mas fra min side. Da blir du bare kunde på egne premisser.

Ulempen er at frakten fra Nederland er ganske dyr (ca 200 kroner), men det løser du greit ved å gå sammen med noen andre eller spare opp til en større bestilling innimellom. Den fraktprisen er den samme for alle.

Tjener jeg noe på det? Tja. Jeg får kanskje 25 kroner om du kjøper en olje for 100 kr. Ikke stort, med andre ord, men litt. Jeg er egentlig bare mest interessert i å få folk over på naturlige produkter akkurat nå. Og hvis du på noe tidspunkt vil lenger inn i systemet for å få rabatter og innkjøpspris, så kan jeg selvfølgelig hjelpe deg. Jeg kommer bare ikke til mase om det.

Sånn. Da fikk jeg sagt det. Nå skal jeg gå og lage en bannerlink til sidebaren, så du lett ser hvordan du kan kjøpe naturlige produkter og eteriske oljer hvis du vil.

Jah.

Skriv gjerne ditt eget innlegg om dette, og link til meg meg om du lot deg inspirere!

PS! Følg meg gjerne på Instagram og Facebook, så blir jeg lykkelig!
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.