Ville tanker

Mine hjertesaker

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

I går oppfordret jeg deg til å finne dine hjertesaker og gå inn for dem. Det blir mer og mer viktig at vi engasjerer oss og bidrar til at ting faktisk blir gjort. I dag skal jeg fortelle deg om de hjertesakene jeg har valgt selv.

Noen ganger er det greit å rydde opp i budsjettet sitt. Se på hva man bruker penger på, og på hvor mye man føler man får igjen for de pengene. Og så avgjør man om man skal fortsette med det. Dette gjelder også andre ting her i livet, som for eksempel hvilke foreninger og partier man støtter med penger og/eller energi.

Jeg skal ikke si hvem jeg har kutta ut i dag, men jeg skal si hvor jeg isteden velger å sende pengene mine. Det er de samme som du ser annonser for på denne bloggen akkurat nå. Jeg bestemte meg nemlig for å gi dem litt link love i tillegg, og kanskje være med på å skape litt ekstra oppmerksomhet rundt dem.

Jeg er stolt rovdyrfadder!

For det første valgte jeg i høst å bli rovdyrfadder hos WWF. Da betaler jeg 125 kroner hver måned, for å få litt mer fred i sjela over rovdyrenes ve og vel. Og WWF jobber bra for denne saken. Faktisk saksøkte de Staten for ulovlig forvaltning av ulv i Norge, og Borgarting lagmannsrett slo 29. januar fast at fellingen av ulveflokkene Julussa og Osdalen var ulovlig. WWF fikk med andre ord medhold i at to av tre statlige vedtak var ulovlige, og det er en ganske big deal!

Det er akkurat det jeg mener med å få igjen noe for pengene. Her har vi faktiske og konkrete resultater som forventes å føre til en endring i hvordan forvaltningslovverket praktiseres. Med denne dommen har WWF sørget for bedre rettsvern av ulv og andre skapninger i vår natur, og det gjør dem til en soleklar vinner for meg.

Du kan også velge andre typer fadderordninger, om rovdyr ikke er din foretrukne kopp med te. Du kan være med på å redde havet litt, eller elefanten, neshornet, isbjørnen, eller tigeren – eller du kan hjelpe WWF generelt. Jeg bare synes at det er viktig å ta vare på det vi har her lokalt, og prioriterer det.

Naturvernforbundet vant mitt hjerte i dag

Den andre hjertesaken min er naturen generelt, og den lokale naturen spesielt. Da er det Naturvernforbundet jeg vender meg mot, og jeg meldte meg inn som ordinært medlem i dag. Det koster 200 kroner i året, og det er en liten pris å betale for alt det fantastiske de gjør. Det varmet spesielt rovdyrhjertet mitt å lese at de reddet 5 gauper fra å bli skutt i år.

Dessuten, og kanskje enda litt viktigere: De gjør ting akkurat her jeg bor. For se her: De jobber faktisk hardt for å redde skogen min! Jeg mener… Du aner ikke hvor lykkelig jeg ble når jeg leste om dette i avisa! Den skogen de snakker om, er den vakreste skogen jeg vet om. Og den trenger hjelp nå.

Ikke nok med det: Naturvernforbundet tenker også å sette en stopper for den firefelts motorveien politikerne tenker å legge rett oppi åsen her. Enda en presserende sak som jeg har rett utenfor vinduet mitt, som jeg har frustrert ganske mye over det siste året.

Det er flere måter du kan støtte Naturvernforbundet på. Du kan bli medlem, som jeg har blitt i dag, eller du kan sende dem penger enten som engangsgave eller som fast beløp i måneden. Du velger selv hvor mye det beløpet eventuelt skal være på.

Jeg kommer nok selv til å gi dem noen gaver i tillegg til medlemsskapet. For selvfølgelig skal jeg gjøre alt jeg kan for å støtte disse fine folka! Ikke noe spørsmål i det hele tatt der. Jeg er bare så lykkelig over å ha lest meg opp på alle de fantastiske tingene de gjør, og jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme. Kanskje du også finner gode nyheter i dine egne trakter?

Det er en investering i en bedre verden

Og nei, jeg har fortsatt ikke allverdens med penger. Jeg er fortsatt svært forsiktig med økonomien, men akkurat dette føler jeg er en ufattelig viktig investering i den fremtiden jeg håper vi får.

Jeg håper jeg klarer å inspirere deg til å gi ditt bidrag også. Kan du være med å støtte dem litt? Jeg hadde blitt så uendelig lykkelig om du gjorde det, og naturen hadde vært i enda litt bedre hender om du var med på laget.

Eller kanskje du har dine egne hjertesaker, som hjelper naturen på en annen måte? Du kan gjerne dele info i kommentarfeltet! 🙂


25% på holistisk velvære!


man people woman coffee

Psst! Akkurat nå har doTERRA en eksklusiv kampanje, som gjør at du kan spare 25% i forhold til utsalgspris.

Hva med å ta julehandelen her i år? 🥰

This will close in 20 seconds