planlegger 2020
Livsdesign,  Selvutvikling

Min planlegger i 2020

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

En av de aller beste tingene med januar, er at man kan sitte og se på bokstavelig talt blanke ark med fargestifter til. Hvis man bare har en planlegger, så er det jo akkurat sånn det er. Dagene ligger ubrukte og nye foran deg, og du har alle muligheter. Og nå planlegger jeg mitt 2020.

Det kjennes så bra. Litt som en julaften nummer 2, sant? Og planlegging er så viktig når det kommer til å håndtere stresset i hverdagen. Desto mer du har oversikt over, desto bedre kan du leve dagene dine.

Jeg har en svart, klassisk enkel planlegger fra Aplan, og den har vært med meg gjennom mange år nå. Du kan bestille din her.

Det jeg liker aller best med den, er at den kan tilpasses de fleste rare faser jeg går gjennom.

Heksete halloween? Null problem, den er jo svart! Bare sleng inn et fint hekseark på fremsiden, og du er good to go.

Vill og vakker med skogfruefokus? Jada, grønne skilleark og svart perm går utrolig godt sammen! Du finner forresten mange fine skilleark på Etsy om du vil variere litt.

Klassisk stil med perlesmykker og høye hæler? Selvsagt. Svart og elegant, hva mer kan man be om?

Dette er uten tvil planleggeren i mitt liv. Og nå skal den gjøres klar for 2020.

Det første og kanskje viktigste i en planlegger er jo selve kalenderen, og det er der planleggeren min starter også.

Månedsoversikt

Bak det første skillearket setter jeg inn en årsoversikt, med hele året på ett ark. Og deretter setter jeg inn månedene. Disse printer jeg bare ut herfra. Denne planleggeren er en personal size, og jeg printer på A4 og klipper til etterpå. Det går kjapt og greit (bare husk å sette skriveren til å printe på begge sider).

På disse arkene skriver jeg inn viktige ting jeg vet kommer i fremtiden. Bursdager, skoleruta, faste avtaler og månefaser går inn her, så jeg har det når jeg skal planlegge ukene mine i neste omgang.

Ukesoversikt

Bak det neste skillearket kommer ukene mine.

Jeg foretrekker ukesvisning på to sider, ulinjert, så da er det to alternativer: Enten må jeg printe og klippe arkene selv (du finner gratis printable her), eller så må jeg bestille fra Amazon.

De første årene printet og klipte jeg ut selv, men i fjor fant jeg ut at jeg heller ville spare nakken min litt. Det koster ikke så mye ekstra å bestille fra Amazon, og de leverer ganske greit.

Denne ukesvisningen over to sider er perfekt fordi det gir oversikt over hele uken når du åpner planleggeren. Mandag til onsdag på venstre side, og torsdag til søndag på høyre.

Hver dag har plass til å skrive ned avtaler og en liten to-do-liste. Det sies at denne ikke bør ha fler enn tre punkter pr dag, og den lille plassen gjør at du må hyperfokusere på de tingene som er viktigst. Det funker for meg.

Økonomisk oversikt

Bak det tredje arket når jeg planlegger 2020, har jeg min økonomiske oversikt. Her skriver jeg ned budsjettet, når det kommer inn penger, hvilke regninger som trekkes fra kontoen når, hva jeg sparer til, og så videre.

Dette budsjettet, spesielt med datoene, er superviktig når det kommer til videre planlegging av livet. Det er jo bare å slå opp der og se hva du har på kontoen til enhver tid – du planlegger ikke shopping tre dager før lønning, og du planlegger ikke de store innkjøpene de datoene du vet det vil trekkes en del fra kontoen din heller.

Blogginspirasjon

Deretter har jeg en egen seksjon for blogginspirasjon! Her har jeg lister over blogginnlegg jeg har lyst til å skrive, funksjoner jeg tenker å legge inn, hva jeg tjener på bloggingen, og ikke minst et lite ark om HVORFOR jeg blogger.

Det siste er kanskje det aller viktigste. På dager som er litt tungrodde, kan jeg bare slå opp her for å minne meg selv på hvorfor jeg gjør dette, og finne nytt giv og ideer.

Ymse

Bak det siste arket når jeg planlegger 2020, er «alt det andre». Her printer jeg ut informasjon som kan være kjekt å ha, men som ikke passer inn i noen av de andre kategoriene mine. Jeg legger også blanke og linjerte ark inn her, og bruker det som notatbok hvis jeg trenger det.

Har du en planlegger for 2020? Har du tips til hva som er smart å ha i den? Del gjerne i kommentarfeltet! 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗