førjulstid
Journalen

Min førjulstid

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det er offisielt førjulstid! Jeg har gledet meg til desember i mange måneder allerede. Elsker hvordan julestemningen bare kommer krypende og magien sakte fyller alle stuer og hjerter overalt, og hvordan hele stemningen plutselig blir annerledes gjennom førjulstida.

Denne gangen har jeg tenkt å få mest mulig ut av denne tiden, og ikke bare springe rundt og bli revet med av julepanikken. En fordel er jo at her jeg bor, er det heller ikke spesielt mye som skjer, så jeg må finne på ting selv. Designe min egen førjulstid, so to speak. Da kan den lett bli akkurat sånn jeg vil ha den!

Filmer jeg skal se

Frem mot jul skal jeg i alle fall se Love Actually – det er jo en perfekt film for førjulstid! Og akkurat nå mens jeg skriver dette, ser jeg faktisk på Hjem til jul på Netflix – en norsk serie som minner veldig mye om en slags oppdatert Bridget Jones. Det er ikke bare bare å være single i jula, og jeg ler høyt av og til. Anbefales! Og så vil jeg på kino og se Last Christmas. Alltid fint å gå på kino på denne tida av året, synes jeg.

Steder jeg skal dra

Det er som sagt ikke så mye å gjøre her. Det eneste jeg finner når jeg søker på Facebook og ser gjennom lokalavisa, er at den årlige lysmessa i låvekirka. Jeg er ikke kristen, men i mangel av andre steder å gå med tilsnitt av dypere mening, havner jeg antagelig der. Sist jeg var der, erklærte presten «Deilig er jorden» for å være en protestsang for miljøet. Det kan jeg like!

Folk jeg skal treffe

En av dagene før jul, skal vi som er yogainstruktører på Yogafabrikken møtes til en julelunch – så fremt vi kan finne et tidspunkt som passer de fleste, det er jo også litt av en utfordring. Dette gleder jeg meg skikkelig til! Og så kommer vel søstrene mine med sine respektive familier dryssende innom en tur før jul for å utveksle gaver og slikt.

Utover det skal vi faktisk ha en midtvinterseremoni på Yogafabrikken også, for å markere at solen snur og kommer tilbake. Det er faktisk jeg som skal ha den, og jeg har ikke helt blitt ferdig med å planlegge kvelden, men det blir så bra!

Hva jeg skal lese

For noen dager siden landet det en ny bok på Kindlen min: The Fifth Season, av N. K. Jemisin. Det er den første boken i The Broken Earth-serien, og jeg er veldig nysgjerrig på hvordan den er. Den har fått 4,3 stjerner av 5 mulige på Amazon, så jeg har store forventninger! I tillegg leser jeg meg gjennom årets Magisk Jul-hefte. Jeg elsker å begynne dagen med en kaffekopp og en liten dose julemagi!

Hva annet jeg skal gjøre

Jeg skal først og fremst kose meg skikkelig med jentungen min! Hun er hos meg bare annenhver uke, så det gjelder å være mest mulig tilstede da. Førjulstiden med henne blir jo praktisk talt blir halvert. Og siden dette da blir mest på hennes premisser, har jeg faktisk ikke lagt noen store planer for de dagene. Men jeg ser for meg at vi bruker litt førjulstid på å lage peppermyntekuler og annet snacks?

Og i den forbindelse tenkte jeg faktisk å spørre: Har du en oppskrift på noe skikkelig godt? Del den gjerne i kommentarfeltet!

Hvordan blir din førsjulstid? Del og inspirer! 🙂

4 kommentarer

 • Linn

  Jeg eeelsker førjulstiden!
  Vi har allerede vært på er julemarked (på skolen) og til helgen skal vi til Oslo og det flott julemarkedet der. Gleder meg som bare det.

  Ellers er planen å ha det mest mulig avslappet og kose oss masse sammen. Med pepperkakebaking, familie og venner og bare nyte ?

  God førjulstid til deg, skogfruen ????

 • Monica

  Adventstiden altså <3 Julemarked er alltid verdt å få med seg =) Eller så er det å bake sammen, enten med barna eller venner en koselig å ting å gjøre i førjulstida synes jeg =)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗