person sitting on a wooden bench
Naturlig helse

Miljøvennlig skolestart / høst

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det er i skrivende stund første virkedag etter fellesferien, og tiden er inne for å begynne å forberede høstsemesteret. Noen av oss har barn som skal tilbake på skolen, noen av oss har arbeid vi skal tilbake til, og noen skal også starte opp igjen med trening og andre aktiviteter. Det er med andre ord på tide å se på hva vi kan gjøre for å ha en miljøvennlig skolestart / høst – for det er jo nå vi gjerne oppdaterer utstyret uansett.

Først: Tenk gjennom hva du fortsatt har fra i fjor, og hva som fortsatt er brukbart. Det er ingen grunn til å kaste noe bare fordi du har lyst på noe nytt. Men hvis du virkelig trenger en oppgradering, kan du lese videre!

Miljøvennlige (og giftfrie) matbokser og drikkeflasker

Det er som regel mest økonomisk (og ofte sunnere) å ha med mat hjemmefra, både for ungene og for oss selv. Men de fleste bruker plastbokser av ymse kvalitet, og det skal ikke mange riper til i slike før de begynner å lekke giftstoffer fra plasten ut i maten. Og det vil vi jo slett ikke ha! Derfor: Invester i gode matbokser og drikkeflasker isteden.

Glacial drikkeflaske // A Slice of Green matboks // Stelton to Go termokopp

Miljøvennlige sekker og pennalhus

Det er ikke like lett å finne miljøvennlige sekker, for mange som merker seg som miljøvennlige er egentlig bare laget av plast fra havet. Og der ender den jo fort opp igjen i form av mikroplast etter hvert som den slites i bruk. Men et alternativ er å kjøpe sekker og pennalhus i enten skinn (om du ikke er vegetarianer) eller canvas.

Grå retro ryggsekk // Beckmann skinnsekk // Pennal AGE BAG // Pennal i ubleket lin til brodering

…og så var det transporten

Hvordan ligger det an med transport til skole/jobb denne høsten? Er det noe du kan gjøre for å gjøre den litt mer miljøvennlig? Buss er et bedre alternativ enn bil, og sykkel er et bedre alternativ enn buss. Om du kan fikse opp syklene, så bør du gjøre det nå.

Impulse Autumn barnesykkel // Basil Boheme sykkelveske

Trening og aktiviteter

Litt avhengig av hvilke aktiviteter du og familien driver med så kan det også være lurt å se på om det er noe nytt utstyr dere trenger nå. Gå gjennom dine og ungenes utstyr, og sjekk om alt er på stell. Det kan være lurt å lete på Finn og Facebook før du bestiller helt nye ting, men velg så miljøvennlig du kan om du må kjøpe nytt. Naturmaterialer er en god plan, sånn generelt.

Mine personlige favoritter? De ser du her:

Ullmatte // kimono // meditasjonspute

Uansett hva du trenger til en miljøvennlig skolestart eller høst: Lag deg en plan på det, og send av gårde bestillingene med en gang. Plutselig er skolestart der, og alle skal på de forskjellige aktivitetene, og da trenger du å ha alt på stell! 😊

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗