selective focus of frozen tree twigs
Journalen

Mandagsnotater #8

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg er sååå trøtt, kjære leser! I dag var jeg hos akupunktør igjen, og jeg våkna aldri helt etter den sesjonen i dag. Men jeg skal gjøre et tappert forsøk på å skrive dagens mandagsnotat, sånn at du kan holde deg oppdatert på mitt overveldende spennende liv! OK, så det er egentlig aller mest for min egen skyld akkurat nå. Det er bare så jeg selv skal holde styr på ukene, egentlig. 😊

Uka som gikk

Jepp, det ble akkurat den rolige uka det skulle bli. Jeg har ikke gjort stort, annet enn å skrive noen mailer og spille litt Disney Dreamlight Valley på Xbox. Det vil glede ditt hjerte å høre at jeg nå har fisket en fisk til Langbein og ellers ryddet opp litt i kaoset der inne. Det trengtes.

Og jeg har satset på helse, som jeg sa. Frønæringen har ankommet (nam!), og jeg har tatt fire doser av den så langt, tror jeg. Jeg har store forhåpninger til denne, for det er supernæring på bare en liten sup, og kroppen min trenger all den hjelpen den kan få akkurat nå. Mer om det senere!

Jeg har også eksperimentert en del med HRV på Fitbiten min, og kjøpt meg boka Pulskuren av Dr. Torkil Færø. For å være helt ærlig så ble jeg rett og slett kraftig influenset av Sandra på Balansert helse, så jeg har stalket hennes statistikk på story i flere dager. Kort fortalt: hjertet ditt forteller deg hvordan det du gjør påvirker nervesystemet ditt lenge før du kan se det manifestert som god eller dårlig helse, hvis du bare har en pulsmåler med HRV. Og dette kan du hacke, fordi du ser tallene.

I serien artige ting jeg har observert hos meg selv i så måte: Jeg ødelegger nattesøvnen min med å ta den «avslappende» varme dusjen før jeg legger meg. Og det har jeg gjort hver eneste kveld i i alle fall et par-tre år. Såeh. Jah. Hurra for det. Nå har jeg store tvil her om hvorvidt jeg egentlig vet forskjellen på å være avslappet og totalt utmattet, sånn i det hele tatt. Mindfuck, right there.

Uka som kommer

Denne uka har teknisk sett allerede begynt i skrivende stund, og det første jeg gjorde, var å kjøre over til Kongsberg i dag for å hente hjem enda en ny aktivitetsklokke. Du skjønner, Fitbit måler HRV, men du får bare ett tall hver morgen å forholde deg til. Som liksom er konsekvensen av de tidligere dagene. Det gir deg ikke så mye å eksperimentere med gjennom den nye dagen, så dermed måtte jeg gjøre en liten investering til. Garmin Venu, med Body Battery.

Venuen gjør det Fitbiten ikke gjør, i og med at du kan følge din egen stressrespons gjennom hele dagen. Den forteller deg rett og slett hvor mye du har å gå på, og når du trenger å ta en pause. Det er helt genialt for meg som alltid befinner meg et sted mellom utmattet og sløv, for jeg vet faktisk ikke helt hva som er hva.

Så langt, etter en halv dag, ber den meg om å være mer aktiv. Og det kan nok stemme, for jeg nulla helt ut etter akupunkturtimen i dag. Jeg er spent på hvordan resten av uka blir, og hvordan den vil balansere ut kaoset til slutt.

Akkurat nå føler jeg meg som min egen tamagotchi. Med en klokke på hver hånd, haha. So happy that I love me. 🎶 😅 Så det blir prosjektet denne uka, i all hovedsak.

Den neste investeringen* kommer til å bli et infrarødt varmeteppe, som jeg har drømt om i langsommelig tid allerede. Jeg trenger dette fra dypet av min sjel nå, føler jeg, for det er noe med det infrarøde lyset som får hele kroppen min til å trekke et lettelsens sukk. Det er sollys, bare uten de ultrafiolette strålene. Det varmer langt, langt inn og har med seg masse god healing dit det går. Pluss, nyrene mine har sett bedre dager, i følge blodprøvene, og saunaeffekten av et sånt teppe er utrensende og dermed avlastende i så måte.

*Heldigvis har jeg hatt flaks med foreldrene mine, som synes at min helse er verdt å investere i, for dette hadde jeg ikke hatt råd til selv.

Så vi får se hva uka bringer, om det blir mer hvile som er tiltrengt eller om kroppen nå er uthvilt nok til å gå i gang med litt mer aktivitet igjen. Tida lyt syne.

Tre ting jeg elsker nå

Spellcasting Oracle Cards! Jeg har gjenoppdaget disse igjen, kjære leser, og de har gitt meg noen interessante svar de siste dagene. De har blant annet fortalt meg at jeg må stresse ned og fokusere på healing, og mer spot on enn det kunne det jo ikke blitt.

Paperblanks-dagboka mi! Jeg kjøpte denne for å ha den som dagbok for 2023, kjære leser, og nå ser det ut som om den i all hovedsak blir en helsedagbok fremover. Man må jo tross alt dokumentere alle sine banebrytende oppdagelser, som seg hør og bør!

Balance! Dette er den oljen som har markert seg mest for meg de siste dagene, og er den jeg bare ikke kan få nok av akkurat nå. Den lukter bare så riktig at jeg tar dypere pust enn noen annen gang når jeg setter den på i diffuseren. Og da tenker jeg at den gir meg akkurat det jeg trenger nå, nettopp balanse.

3 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗