frozen branch in forest in countryside
Journalen

Mandagsnotater #7

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Endelig begynner roen å senke seg litt over hverdagen igjen, kjære leser. Jeg sitter her nå i sofaen min med peppermynte i diffuseren og fersk hjemmelaget sellerijuice i kroppen, og tar noen dype pust i det en ny uke skal begynne. Kanskje den for en gangs skyld vil gå halvveis etter planen, hvem vet?

Uka som gikk

Det ble omtrent som jeg trodde, med kjøring hit og dit og legebesøk og det hele. Overraskelsen kom i form av en akupunkturtime på fredag, og en ganske opplysende samtale i forkant av at nålene ble satt. Jeg har gått altfor lang tid med altfor stor stressbelastning, og det er kanskje ikke så overraskende når ting har vært som de har vært med tanke på økonomien de siste årene.

Men jeg er spent på hva akupunkturen kan bringe i så måte. Det er satt opp 12 timer fremover de neste månedene, og jeg kjenner det er utrolig godt å bli behandlet av noen som faktisk befinner seg i samme paradigme som meg selv. Legesituasjonen her i byen har ikke akkurat bidratt til å senke verken stress eller blodtrykk, for å si det sånn, og denne uka bød på enda et mislykket forsøk på å medisinere ned sistnevnte med medisiner jeg ikke tåler.

Jeg hadde fokus på mine egne helsetiltak forrige uke også. Omega3 (økologisk fra fisk fanget i Peru og Chile, og utvunnet etter strenge krav i Norge) kom i posten, og jeg går nå på superhøy dose av dem, etter en anbefaling jeg fant fra en nyreklinikk i Canada. Surdeigsstarteren er satt, og det ser sannelig ut som den hever i dag, og Fitbit er fornøyd med antall soneminutter i frisk vinterskog.

Til tross for mye stress og kaos, så var det i grunnen en ganske bra uke når alt kommer til alt. Selv om jeg ikke kom så langt som til yogamatta denne uka heller.

Uka som kommer

Denne uka skal jeg puste. Gjøre yoga, gå til akupunktur, være mest mulig i skogen, og spise nærende mat. Jeg trenger en pause, og denne uka må være det. Intet mer, intet mindre. Det er vel et foreldremøte denne uka, men jeg tror at det får den andre forelderen ta seg av denne gangen.

Kjøleskapet skal vaskes og fylles med masse deilig, sunn og bra mat, og det samme skal matskapet. Jeg trenger et ryddig og organisert kjøkken for å lage den maten jeg trenger å lage, så det er der innsatsen skal legges denne gangen.

Jeg skal også uppe helsegamet enda litt til ved å bestille meg frønæring, og det gleder jeg meg skikkelig til!

Tre ting jeg elsker nå

Eplekjernefjerner! Så enkelt og teit, men likevel så genialt. Jeg digger å spise epleskiver med hjemmelaget mandelsmør på, og denne gjør det mye enklere å fikse. Bare hul ut kjernen, skjær i skiver, og spis!

Etter lang, lang tid uten, fant en ny flaske med eterisk olje av grapefrukt veien hjem til meg igjen. Jeg bruker den hver morgen nå til tørrbørsting, og det kjennes så sykt godt å få blodsirkulasjonen i gang med denne her. Frisk og god og oppkvikkende!

Mojitomagic kombucha fra Hoppestad gård i Skien! Jeg digger at det bare er å gå på Meny å plukke opp noen flasker med kombucha nå, for det er sunt og godt for tarmsystemet. Min favoritt er mojitomagic, så det har blitt noen flasker av den i det siste. Anbefales! 😄

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗