sunlight over hoarfrost on flowers
Journalen

Mandagsnotater #5

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Da var vi her igjen – god mandag! Denne uka begynte med kaos, for jeg måtte ut og hente sykt barn på skolen før jeg i det hele tatt fikk begynt. Men nå sitter jeg her, med laptopen på fanget, klar til å planlegge de neste dagene. I den grad noe lar seg planlegge nå. Visstnok var halve klassa hennes borte fra skolen i dag med sykdom, så noe skjer her og alt er med forbehold.

Uka som gikk

Det ble ikke helt rent og lyst her, for å si det sånn, for jeg har ikke kommet meg av flekken hva interiør og organisering angår. Jeg har ikke kommet meg så mye ut i skogen heller, for bare et par dager inn i forrige uke bestemte ryggen seg for at den måtte ha en pause. Nærmere bestemt var det en trivelig liten muskel som heter psoas major som gikk i vranglås. Dette er den eneste muskelen vi har som går gjennom oss, fra korsryggen og frem til lårbeinet. Når den gjør vondt, gjør ALT vondt – fra ryggen til lysken og videre nedover i beina. En av funksjonene er jo nettopp å løfte beinet, så den kan lage masse krøll. Og det gjorde den.

Så isteden for de lange turene i skogen og mye husarbeid, ble det derfor yoga, triggerpunktmassasje, meditasjon og noen runder med Deep Blue på de vondeste stedene. Dette var en av de mange gangene jeg er sjeleglad for å ha en yogalærersertifisering og eteriske oljer i hus, for God damn…

Mens jeg lå der og pleide psoasen, så fikk jeg dog endelig tatt doTERRAs Business Building Certification Course. Nå er jeg mer inspirert og håpefull enn noen gang før til at dette faktisk kan gå bra. Målet er først og fremst å finansiere mine egne behov for helse- og velværeprodukter, men også å bygge det opp til å gi en inntekt på sikt.

En annen ting som skjedde, var at armbåndet på FitBiten min bare falt fra hverandre og ikke lot seg sette sammen igjen. Jeg benyttet like gjerne anledningen til å oppgradere til en nyere modell, og har forsket litt på ting som pulsvariabilitet (HVR) og stressrespons. Dette fortjener egentlig en hel bloggserie, men kort fortalt ser ikke tallene mine så bra ut, og det er en del jeg bør justere på for å få ned stressnivået. Hvis jeg kan. Og det er jo det store spørsmålet.

Uka som kommer

Denne uka er datteren min hos meg igjen, så jeg vet allerede nå at det blir en del kjøring frem og tilbake om ikke det blir mer sykdom og hjemmetid. Og derfor blir som sagt alt med forbehold denne uka. Men jeg må (jeg MÅ, i følge FitBit-tallene!) komme meg mer ut i skogen igjen og se om det kan ha en effekt på stressnivået mitt. I løpet av dagen i dag skal kulda sprekke, og det blir mildere igjen, så dette er noe som er veldig nært forestående nå.

Til torsdagen skal jeg også til legen igjen, for en dobbeltime, i håp om at han (som ny fastlegevikar) skal kunne gjøre noe for å fikse Nav-kaoset jeg befinner meg i igjen (og som er den aller største stressfaktoren for meg nå). Jeg vet ikke om jeg skal kaste bort energi på håpe engang, men det er kanskje verdt et (nødvendig) forsøk.

Månedens doTERRA-pakke er sendt og på vei i posten, så jeg skal pakke om de varene som skal videre ut til kunder og få dem av gårde igjen. Det gleder jeg meg faktisk til, for det er så fint å kunne være med å spre naturlige løsninger ut til folk. Jeg skal legge ved noen gratis prøveflasker også!

Og ellers skal jeg finpusse kundereisen litt i mailprogrammet. Jeg har nemlig satt opp noen automatiske oppfølgingsmailer sånn at kunder og medlemmer får det de trenger av informasjon og inspirasjon til å bruke de eteriske oljene sine godt, og bare tanken på det får stressnivået mitt til å dale litt. Jeg elsker å kunne jobbe på denne måten! Før kalte vi det WOW-jobbing – Work Once Wisely. Gjør det bare en gang, og la det jobbe for deg for alltid etterpå. Takket være gode systemer er det faktisk mulig, selv om alle kroppens muskler skulle faile samtidig en gang.

Så med det: Let the madness begin!

Tre ting jeg elsker nå

Fitbit Charge 5 – jeg er helt forelska i denne nå. Og jeg er veldig fascinert over alt som kan måles og dokumenteres og tweakes når det gjelder min egen helse, så jeg anbefaler det virkelig til alle!

Stardew Valley. Hva man gjør når man skal koble helt av på en søndag! Det begynner med følgende beskjed: «If you’re reading this, you must be in dire need of change. The same thing happened to me, long ago. I’d lost sight of what mattered most in life… real connections with other people and nature. So I dropped everything and moved to the place I truly belong.» Oh hell yes. I mangel på eget småbruk in real life…. Dette er løsningen. Du finner det også til Nintendo.

Serenity softgels. I tillegg til den lavendeloljen jeg alltid bruker i diffuseren på nattbordet, har jeg også satt meg selv på Serenity Sotfgels nå, for å få best mulig søvn. De inneholder urteekstrakter fra beroligende kamille, sitronmelisse og pasjonsblomst, samt lavendelolje og L-theanine. Disse kapslene har ingen bivirkninnger overhodet, og jeg har gode resultater med dem selv. Du finner dem i den ferdige Calm and Harmony-pakken om du ikke allerede er medlem i doTERRA. 💜

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗