selective focus photography of pine tree with snow flakes
Journalen

Mandagsnotater #2

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Årets første mandag er her! Jeg føler meg litt flink i dag, for jeg klarte å legge meg tidlig nok i går til å få over 8 timers søvn, jeg har meditert, og jeg har allerede klart å rydde og vaske kjøkkenet – inkludert å kaste ut matrester og rydde i kjøleskapet.

En av grunnene til at jeg startet denne mandagsspalten, kjære leser, er for å gi meg selv en grunn til å planlegge uka. Ikke bare få ned i kalenderen alle avtalene og alt som må gjøres, men også for å designe det livet jeg faktisk ønsker å leve. Og det er jo en kreativ prosess, bare det.

Så denne uka blir et av høydepunktene å endelig gå på kino for å se den nye Avatarfilmen. Jeg har faktisk ventet på den siden det øyeblikket jeg gikk ut av kinoen etter å ha sett den første. Husker at jeg egentlig bare ville hjem og hente ungen min og flytte inn i den umiddelbart, så jeg er spent på oppfølgeren!

Kropp og sjel skriker også etter flere skogturer og mer yoga, etter en juletid som har vært preget av alt annet enn det. Ute er det livsfarlig glatt, så jeg har tatt på broddene og håper det vil hjelpe litt. Og så har jeg oppdaget appen Insight Timer, som faktisk har gratis live-sendinger med alt mulig holistisk og fint. Yogatimer inkludert! Så det skal forskes på denne uka.

Og så har jeg gitt meg selv et løfte om å se litt på pilates igjen for å gjøre noe med kjernemuskulaturen. Tre økter i uka på 20 minutter hver er målet, og for første gang skal jeg også gi meg selv belønninger i år. Etter en gjennomført uke kan jeg gi meg selv en glassflaske med cola som premie! Det gir meg noe å glede meg til, og det gjør det forhåpentligvis lettere å stå i mot fristelsen alle de andre dagene.

Ellers tar jeg det med ro. I følge gamle skikker er det jo fortsatt jul. Så juletreet og nissene står fortsatt, selv om jeg sakte men sikkert skal la det utvikle seg mer og mer over til neste feiring: Imbolc. Jeg tenker at englene snart skal få dale tilbake ned i skjul, og at noe av det røde skal byttes ut med hvitt og krystall etterhvert for å symbolisere den vakre vinteren.

Tre ting jeg elsker nå

Min trofaste planlegger! Denne har jeg hatt i over 5 år nå, og jeg elsker det magiske øyeblikket hvert år når jeg tar ut den gamle kalenderen og erstatter den med blanke ark. Selve arkene bestiller jeg rett fra Filofax i England, for jeg liker dem best.

I planleggeren min har jeg også budsjettet mitt, for å holde oversikten og passe på at jeg når målene mine. Hvis du vil ha de samme arkene i din egen planlegger, kan du kjøpe dem her (nedlastbare). Dette er et perfekt tidspunkt å få orden på økonomien på!

D-vitaminperler er helt nødvendig nå som solen glimrer med sitt fravær, og jeg bruker disse. De er bittesmå og lette å svelge, pluss at boksen ser veldig lite klinisk ut. Og det kan vi like! D-vitamin er nemlig grunnleggende viktig for immunforsvaret, og det trenger vi å styrke så godt vi kan nå på vinteren.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗