lit candle inside lantern beside gift boxes and christmas tree
Journalen

Mandagsnotater #1

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg savner å blogge. Eller, jeg savner å blogge litt mer enn jeg har gjort dette året. Før var skriving like nødvendig for meg som å puste, og det er noe med å bare sette seg foran et blankt ark med tastaturet klart. Jeg liker det. Og jeg vil gjøre mer av det fremover. Jeg håper verden lar meg.

En ting jeg har lyst til å gjøre, er å skrive mandagsnotater hver mandag. Så her er vi nå.

I går var den store gaveutleveringen før jul, og jeg og foreldrene mine dro innover for å besøke søstrene mine. Den yngste er i ferd med å bli frisk av covid, så der var vi ikke så lenge, men den andre serverte risgrøt og hadde julerøkelsen på. Den første lille smaken av familiejul, altså.

Julaftenplanene mine ble også ommøblert en liten smule takket være noen selvstendige unge damer, så i år skal jeg feire jul hos min søster og hennes familie. Det blir litt kjøring og litt mer stress sånn sett, men jeg tror det kommer til å være veldig verdt det.

Og når jeg kom hjem, fikk jeg endelig skrevet noen julekort og postet dem i den siste butikken som både hadde frimerker og var åpen på en søndagskveld. Jeg har utsatt det i flere år, egentlig, så jeg er ganske fornøyd med at jeg endelig klarte det i år. La oss håpe dette er starten på en ordentlig tradisjon!

gold christmas ball decor
Photo by Element5 Digital on Pexels.com

I skrivende stund ser leiligheten ut som om lynet har slått ned, så det er det de neste par dagene kommer til å dreie seg om for meg nå. Julerengjøring, pynting og bare generelt få alt på stell før jula er i gang.

Mesteparten av gavene ble som sagt delt ut i går, men det er fortsatt noen igjen som jeg må pakke inn og få på plass. Og så er det fortsatt noen dager igjen å fikse meg litt funksjonelt julegodteri. Jeg har lyst til å eksperimentere litt med dadler, mandler og så videre, for å se om jeg kan lage meg noe jeg kan nyte med god samvittighet uten å få vondt i magen eller noe som helst.

Målet mitt er å være ferdig innen onsdag – da er det nemlig solsnu, og det er det som er den mørkeste og lengste natta. Den opprinnelige julaften. Det er litt trist, syns jeg, at skolen ikke slutter før dagen etter (de stjeler jo en helligdag!), men akkurat i år er datter hos far uansett.

Så med et sukk den kvelden, håper jeg å legge meg på sofaen med dyna og noe sunt i skåla og bare synke ned i deilige julefilmer og dyp avslapning, sånn at jeg er uthvilt og klar når det braker løs på julaften.

Lillejulaften blir det pynting av det treet jeg må kjøpe snart (ekte, selvsagt, jeg har aldri skjønt hvorfor så mange velger å feire det eviggrønne livet med plast, av alle ting), og så blir det Grevinnen og hovmesteren på kvelden.

Og julaften, det blir først de gamle tegnefilmene (som jeg har lagt inn på en spilleliste på YouTube), og så Tre nøtter til Askepott, selvfølgelig. Før jeg steller meg, besøker graven til besteforeldrene mine, og kjører inn til min søster som allerede har fått min datter på bussen.

Er du i rute til jul? Legg gjerne igjen en kommentar her, eller på sosiale medier.

God jul, kjære leser! ✨

Tre ting jeg elsker nå

Denne aftenrøde blusekjolen! For en gangs skyld har jeg kjøpt noe nytt, og for en gangs skyld passet det helt perfekt når det kom. Dette er 100% viskose, den føles fantastisk god på, og den er bærekraftig. Dette er et kjøp jeg har gjort med god samvittighet!

Nakkemasserer! Jeg klarte å ødelegge nakken min igjen, basically bare ved å skrive litt på laptopen under sibirkulda, så jeg er glad jeg har en sånn her i hus. Da får jeg knadd opp det verste, og det hjelper faktisk.

Deep Blue Rub! I samme nakkesleng (lol) må jeg jo bare nevne denne, som er i daglig bruk nå frem til nakkemusklene endelig kan ta juleferie. Klikker du på linken, så har jeg lagt den klar i handlekurven for deg sammen med en peppermynte-roller som også er kjempekjekk å ha med seg for i overkant spennende dager.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗