Journalen

Klarte jeg det?

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg hadde jo tenkt å være tidlig ferdig med juleforberedelsene i år. Målet var å være ferdig med alt stresset før lussinatt, altså natt til 13. desember. Det er jo deadlinen fra gamle dager, og jeg tenker det både er fint å ivareta gamle skikker og samtidig gi seg selv den egenomsorgen det er å slappe av mot selve julefeiringen.

Så, i dag er det 13. desember.

Klarte jeg det?

Vel.

Julegavene er stort sett pakket inn og klare de i posene som skal til sine respektive mottakere. Det mangler en som er på vei i posten, og det ligger en i bilen som jeg ikke har pakket inn enda. I tillegg står det to gaver i gangen som har stått kaldt i natt, som nettopp ble klare for innpakking.

Og så er det en siste lille ting som må ordnes mens jeg har barnefri, men det er bare kos.

Det ble mye hjemmelaget i år, og jeg er dermed litt ekstra stolt over å ha blitt ferdig såpass tidlig. Det er i rute. Ikke helt pakket og levert, men det går i orden i løpet av få dager nå. Så det er ikke noe stress involvert med det lenger.

En hjemmelaget liten sak på vei til å bli pakket inn 🙂

Juletreet er kjøpt, tatt inn og pyntet. Det er en ny vri på tradisjonen. Vi har alltid tatt inn og pyntet treet på lillejulaften, men i år gjorde vi det tidlig. Jeg deler jo ungen min med faren 50/50, og da blir også førjulstiden halvvert. Dessuten er treet vårt et babytre med intakte røtter (og til og med en levende meitemark) i en potte, så det kommer ikke til å dø og drysse på en stund. Det er jo en kjempefordel!

Julegardinene og julestjerna i vinduet kom opp før 1. desember, og jeg har julestjerneblomster i vinduskarmene. Smånissene har kommet frem, og det er jól i stua. Men det er også innmari mye annet rart i stua..! Leiligheten ser fullstendig bomba ut, for å være ærlig. Der rakk jeg faktisk ikke å gjøre stort.

En representant for småfolket!

Men jeg er fornøyd. Grunnen til at det er rotete her nå, er jo at vi har kost oss med juleforberedelser og innpakking av gaver og et mer eller mindre vellykka forsøk på å bygge pepperkakehus. Og da har jeg ingen problemer med å bruke noen dager på husarbeid etter at hun har reist til faren sin. Det er så viktig å bruke tida med henne riktig nå, og gulvvask er liksom ikke helt det som er greia da.

Så ja. Jul blir det i år også, og jeg er ca ferdig allerede. Litt vasking og litt matlaging igjen, som seg hør og bør, og så blir det jul samtidig som jeg klarer å praktisere litt egenomsorg den neste uka.

Hvordan ligger du an? Er du i rute?

2 kommentarer

  • Anita

    Så deilig å være nesten helt ferdig! Her har vi mye igjen. Men når vi er ferdige med bursdagsfeiringane i helga, kan vi konsentrere oss om jula. Fortsatt god førjulstid?

    • Skogfrue

      Ja, det er superdeilig! 🙂 Så i dag har jeg tatt meg tid til å bare ligge på sofaen og se julefilmer, hehe. Vi var ferdig med nesten alle bursdagsfeiringene i oktober (har liksom samlet de fleste på ett sted, veldig praktisk!), så det var jo bare å fortsette så desember ble ferdig ordna og. Kos deg med det du har igjen av juleforberedelser! 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗