Hjemme

Jeg skal teste DNAet mitt!

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Hei, kjære leser!

Snart har jeg bursdag. Jeg tror jeg kommer til å fylle 44 år, faktisk. Og i den anledning hadde jeg et spesielt bursdagsønske som jeg fikk innvilget på forskudd.

Et DNA-kit!

Takk, mamma og pappa! 😀

Altså, hvor kult er ikke dette på en skala? Du sender inn et par pinner du har gnidd rundt på innsiden av kinnet ditt, og så får du tilbake en oversikt over hvor genene dine kommer fra!

Jeg er dypt fascinert.

Som du sikkert vet, har jeg holdt på litt med slektsforskning, basert på kirkebøker og slikt. Ulempen med det er bare at kirkebøker ikke ble påbudt før på 1600-tallet en gang, så hva som skjedde før min stammor giftet seg inn på en av dalens mest begjetne gårder, det har jeg ingen anelse om. Før kirkebøkene kom på plass, så var det jo bare rettsdokumenter her som kan sladre om hva som skjedde.

Og let’s face it: Som kvinne hadde du ikke mye i en rettssak å gjøre. Du måtte jo ha verge om du havnet der, og du havnet vel heller ikke der før du eide så mye eiendom at det var noe å krangle om. Og det gjorde du jo ikke, for du var jo kvinne. Så… *shrugs*

Jeg vet litt mer om herrenes historie på min mors side, og kan spore linjene tilbake i hundre år til. Men på 1500-tallet stopper det også opp der.

Er det noe jeg hater, så er det når sporene stopper. Jeg mener, kan det finnes noe verre enn det? Når du bare sitter der med Alle Spørsmålene, og så finnes det ikke en eneste kilde som kan gi deg noe svar?

Det er jo til å bli sprute gal av.

Dessuten vet jeg forsvinnende lite som min fars linje. Alt jeg vet, er at så mørkhårede mennesker med så fargeforandrende øyne antagelig ikke har urnordisk opphav.

Så derfor, altså. Derfor ligger det nå en DNA-test i sofaen min.

Den kommer ikke til å fortelle meg detaljene om hvem, hva og hvor, men den kommer til å fortelle meg hvilke folkeslag jeg er sammensatt av opp gjennom tidene. Og det er superinteressant, bare det!

For visste du for eksempel at laktoseintoleranse forekommer hos så mange som 80% av alle asiatere, men hos bare 5-15% av nordeuropeere? Det er dermed ikke helt uinteressant hvilke gener man har. Det har noe med tilpasning å gjøre. Det forfedrene dine spiste i flere hundre år før du ble påtenkt, er det du også tåler best.

Mytologisk sett er det også litt kult. Tenk om kroppen min egentlig bærer på minner fra den keltiske kulturens beste dager, og at det er derfor jeg har en hemmelig crush på Avalon? Eller hva om min sans for sigøynerskjørt og russisk folkemusikk kommer fra et sted?

Åh, alle spørsmålene!

Og alle de nye fantasiene disse svarene kan gi! 😀

«Så hva skal du i kveld da?»

«Nei, jeg skal bare putte en kinnprøve inn i en pose merket med biologisk fare-tegn og finne ut hvem jeg er. Og du?»

Dette blir så kult! 😀

Du kan kjøpe DNA-kit selv her, om du er like fascinert som meg.

Yay!!


25% på holistisk velvære!


man people woman coffee

Psst! Akkurat nå har doTERRA en eksklusiv kampanje, som gjør at du kan spare 25% i forhold til utsalgspris.

Hva med å ta julehandelen her i år? 🥰

This will close in 20 seconds