inspirasjon for våren
Journalen,  Livsdesign

Inspirasjon for våren: 9 ting!

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Påsken er vel overstått, klokka er stilt, og med det har vi offisielt gått inn i sommerhalvåret – tenk på det! Snart vil hele vår verden forandre seg fra kald og stiv til myk og behagelig. Da er det på tide å børste støvet av seg selv og gå inn for en aldri så liten omstilling, syns du ikke? Her er får du litt inspirasjon for våren!

1. Gå gjennom garderoben.

Har du klær du ikke trenger? Legg dem i en Fretex-container! Er det noe du trenger å fikse litt på? Fiks litt på det! Trenger du nye sommerklær? Kjøp bærekraftig mote!

2. Planlegg hvilke naturopplevelser du ønsker deg dette halvåret.

Sett deg ned med en turplanlegger og se hvilke alternativer du har. Lag en plan A for en koronafri verden, og en plan B for en verden hvor vi fortsatt må deale med nedstenginger. På planen bør du antagelig ha litt av begge deler – noen fine lokale turer, og noen lengre turer utenbys. TrueStory gir deg et fantastisk utgangspunkt!

3. Vekk din indre villkvinne fra vinterdvalen.

Etter en lang dvale kan det være godt å våkne til live spirituelt også. Gå ut i skogen, og ta med deg en bergkrystall dit. Denne kan du plante ved det største treet du finner, i et naturspirituelt rituale – gjerne som et healingrituale for jorden på Jordens Dag 22. april. Du kan lese mer om dette og flere ritualer i boka Woman Most Wild, av Danielle Dulsky.

4. Vårrengjøring og vindusvask.

Det var de vinduene da… Jah. Jeg skal ikke si noe mer. Bare gjør det miljøvennlig og rent! Eddik og vann er er sikker vinner. Eller du kan bruke Sonetts vindusvask, den er også god! Det er uansett deilig å få tatt en ordentlig vårrengjøring, sånn at du kan gå sommeren i møte med alt på stell.

5. Fiks opp sykkelen din!

Endelig går det an å parkere bilen igjen, men sykkelen trenger kanskje litt kjærlighet. For min del betyr det et tur innom Biltema, der jeg i sin tid kjøpte den. Der har de billig og bra utstyr! Kanskje du kan oppgradere sykkeleventyret ditt litt? Noen nye vesker, eller en mobilholder? Om det inspirerer deg til å bruke den mer, er det jo vinn/vinn!

6. Begynn i hagen!

Det er fortsatt for tidlig her jeg bor, men i løpet av den neste måneden vil nattefrosten forsvinne. Det betyr at frøene snart kan sås. Enn så lenge kan vi jo rydde i hagen, dra opp ugress og planterester fra i fjor, og gjøre det i stand! Vil du ha noen flere blomsterbed i år? Urner? Klatreplanter? Drivhus? Tegn en skisse, og sett ting i bestilling!

7. Rydd opp i det digitale livet ditt.

Det kan også være godt med en digital vårrengjøring, og organiseringen i seg selv kan gi mer inspirasjon for våren. Ta deg en runde i mailboksen din, og rydd, sorter og kast. Gjør det samme med filer og nedlastinger, og med blogg og sosiale medier. Avfølg de som ikke gir deg noe bra, og ta noen avgjørelser på hva du selv kommer til å dele fremover. Gå gjennom mobilen også. Slett apper du ikke bruker, og sorter de du virkelig vil beholde.

8. Finn noen nye oppskrifter.

Sesongbasert kosthold er en fantastisk måte å leve i harmoni med naturen på. Og nå, vet du? Nå kommer snart alle de grønne spirene inn i livet ditt igjen! Dette er en godt tidspunkt for å leve litt grønnere og sunnere, så du kan benytte anledningen til å teste ut nye ting. Eksperimenter med grønne smoothier, salater og juicer, og nyt all vitaliteten det gir deg!

9. Lag en inspirasjonsfanger!

En ny vår gir ofte også nye ideer, og du bør ha et system for å fange dem opp. Dediker en bit av planleggeren din til å skrible ned alt du kommer på, eller lag deg noen nye tavler på Pinterest. Sørg så for at alle de beste ideene dine blir gjort om til planer, og flytt dem inn på en to-do-liste!

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗