hvorfor bruke eteriske oljer
doTERRA,  Naturlig livsstil & DIY

Hvorfor bruke eteriske oljer i hverdagen

/inneholder egenreklame, doTERRA/

Jeg husker det så godt. Vi hadde bestemt oss for å få barn, og siden det ikke gikk så lett som det burde gjort, begynte jeg å undersøke hva jeg kunne gjøre selv for å styrke sjansene for å se en positiv graviditetstest. Det ble begynnelsen på en hel omlegging av livsstilen. Faktisk kan du lese om både det og prøvinga på den aller første bloggen min. Mitt første økoblogginnlegg ble faktisk skrevet for snart 13 år siden, tenk på det!

Men uansett. Desto mer jeg leste, desto mer ble jeg klar over hvor mye vi påvirkes av alt vi har rundt oss. Det burde jo vært åpenbart hele tida, men jeg tror de fleste av oss ikke tenker så mye over at det vi puster inn, deretter blir en del av blodomløpet, som så frakter ting og tang videre til alle celler i hele kroppen. Det finnes ingen magisk mur rundt deg som beskytter deg fra alt som ikke er bra.

Og det som går inn i kroppen din? Det kan gjøre dårlige ting der. Heldigvis kan du kontrollere mye av det som foregår, i alle fall i ditt eget hjem. Og du kan helt garantert kontrollere hva du velger å smøre på deg av kremer, sminke, såper og så videre.Her om dagen leste jeg en artikkel i Dagbladet om at sædkvaliteten stuper. “Mannefall”, heter den, treffende nok. Og miljøgifter må bære en stor del av skylda for det.

I går kom det en artikkel i NRK om at barn kommer stadig tidligere i puberteten. I alle fall danske og amerikanske. Nå skal norske barn undersøkes. Igjen trekkes miljøgifter frem som en av synderne.

Hvorfor bruke eteriske oljer hjemme?

Men ingenting av dette er nyheter. Alt dette visste vi også for minst 13 år siden, når jeg begynte å lese meg opp på temaet. Kanskje tendensene er sterkere, kanskje vi har forsket mer, men det er fortsatt ikke nyheter. Jeg forundrer meg stadig over hvor innmari lang tid det tar fra vi finner ut noe til det faktisk når frem. Til folk begynner å gjøre noe.

Gjøre hva, sier du. Hvor skal man begynne?

Egentlig er det ganske enkelt. Kast ut alle kremer, parfymer, såper og hårprodukter som ikke er økologiske og/eller naturlige fra hyllene dine. Erstatt dem med naturlige varianter.

Deretter kan du kaste ut alle husholdningsprodukter som ikke er økologiske og/eller naturlige. Oppvaskmiddel, vaskemiddel, sprayflasker og alt det der kommer seg også inn i systemet ditt. Kanskje ligger det igjen litt såperester på tallerkenen din eller i klærne dine. Kanskje skal du trekke pusten i løpet av den neste halvtimen etter at du har sprayet kjøkkenbenken også. Ofte står det til og med bakpå den sprayflaska at den ikke må innåndes.

Eteriske oljer er løsningen på så mangt. Jeg skal ikke si at de fikser hormonsystemet ditt, men jeg skal våge meg på en påstand om at de lar alt lukte rent og godt på helt naturlig vis, uten at du trenger å ty til miljøgifter. Noen av dem er dessuten veldig gode til rengjøring.

Du kan gjøre rent med eteriske oljer

Ta for eksempel sitronolje. En dag kom min datter hjem fra skolen og var helt knust. Hun hadde nemlig fått tekstilmaling på den nye fine genseren sin, og var helt overbevist om at den var fullstendig ødelagt. Men sitronolje tok bort lett bort alle flekkene, og genseren ble så god som ny etter en klesvask. Du kan ikke se at det noen gang har vært noe der.

Og får du gugge på steikeovnen eller i vasken noen gang? Sånt som du virkelig må skrubbe vekk? Sitronolje fikser det også. Du kan blande eddik og vann 50/50 i en sprayflaske og tilsette 20 dråper eterisk olje av sitron, så har du et supergodt middel til slikt.

Til støvtørking og lettere rengjøring kan du blande et par teskjeer bakepulver med vann på en ny sprayflaske, og tilsette 10-15 dråper lavendelolje. Så slipper du å puste inn den sprayen som ikke skal innåndes, og kan heller puste inn litt deilig lavendelduft isteden. Gjett tre ganger hvilken av de sprayene som lukter best i stua?

Eteriske oljer som personlig pleie

Eteriske oljer funker som personlig pleie også. For myk og glødende hud kan du for eksempel begynne med tørrbørsting hver morgen før du går i dusjen. Kort fortalt så tar du en sånn børste man ofte skrubber ryggen med i badekaret, og drypper en valgfri eterisk olje på den. Jeg elsker rosmarinolje til tørrbørstingen! Så børster du hele kroppen din fra bunn til topp, med lange, passe harde drag, før du dusjer.

Når du kommer ut av dusjen, kan du ta litt kokosolje eller duftfri bodylotion i hånda og tilsette yndlingsoljen din. Villappelsin er helt nydelig om du ikke skal ut i sola etterpå (den kan være fotosensitiv). Så kan du smøre inn hele deg, eller bare bruke det som ansiktskrem.

Hva annet du kan gjøre

Og så er det de produktene du helt sikkert kan lage selv, men som det er enklere å kjøpe. Enn så lenge kjøper jeg oppvasktabletter og klesvaskmiddel i butikken. Da drar jeg på Life og kjøper Ecover og Sonett, som er miljøvennlige og gode merker. Klesvaskmiddelet fra Sonett har økologisk lavendelolje i seg, så klærne lukter kjempegodt etterpå!

Sjampo, balsam, dusjsåpe og tannkrem, derimot, kjøper jeg fra doTERRA når jeg likevel bestiller de eteriske oljene mine, og jeg anbefaler disse produktene på det sterkeste. Alle sammen er rene, naturlige og basert på eteriske oljer, og jeg ble faktisk overrasket over hvor gode de er.

Min nobrainer

Etter flere år med å prøve forskjellige ting og aldri heeelt finne ut hva som er best, er jeg på en måte glad jeg endelig kan lande på noen faste produkter og slippe å gruble mer på hvordan jeg løser hverdagen. Det vi omgir oss med er nemlig så viktig at vi ikke kan overlate det til kolonialbutikkene lenger, ikke før naturlige produkter er normen og miljøgiftene er luket ut.

For hun som endelig flyttet inn i magen min et års tid etter at jeg begynte å legge om min egen livsstil, fyller 12 år om noen få uker. Nå er det hennes hormonsystem det gjelder, og selv om hun også må ta sine egne valg, er hjemmet og husholdningsproduktene fortsatt mitt ansvar.

Jeg er glad og takknemlig for at jeg har alternativer!

Vil du også kjøpe eteriske oljer og naturlige produkter med minst 25% rabatt? Klikk HER!

Vil du kjøpe produktene uten å bli medlem, da til fullpris? Les DETTE!

Vil du være med å bygge en vill og vakker inntekt hjemmefra? Klikk HER!

Vil du ha mer? Følg Skogfrue på Bloglovin', så har du alt på ett sted!
 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.