hvordan bruke eteriske oljer
doTERRA,  Naturlig helse,  Selvutvikling

Hvordan bruke eteriske oljer fra doTERRA?

Eteriske oljer blir mer og mer vanlig nå, og mange lurer på hvordan man kan bruke dem. De lukter jo så godt og er så rene, så det er ikke det minste rart at stadig fler blir nysgjerrige! Her får du en liten innføring i hvordan bruke eteriske oljer i din egen hverdag.

Det er kort fortalt fem måter du kan bruke eteriske oljer på:

Aromatisk bruk av eteriske oljer

Om du har hørt om aromaterapi, vet du at selve duften kan brukes for å rense lufta og justere stemningen og atmosfæren i rommet. Mange bruker en aromalampe til dette formålet, men en diffuser sprer duften bedre i hele rommet og får oljene til å vare lenger. Dessuten slipper du å bruke telys.

Gode oljer for aromatisk bruk i en diffuser, er for eksempel lavendel og villappelsin.

Topisk bruk av eteriske oljer

Eteriske oljer kan også brukes på huden. Helst skal du blande dem ut i en såkalt bæreolje først, sånn at det ikke blir for sterkt. Det gjør du enkelt ved å ta en halv teskje kokos- eller solsikkeolje, og dryppe 2-3 dråper eteriske oljer oppi. Bland godt før du smører deg! Du kan også bruke eteriske oljer i en massasjeblanding for hele kroppen, eller tilsette en dråpe eller to i bodylotionen din.

Gode oljer for å bruke i hudpleien, er for eksempel geranium og neroli.

Innvortes bruk av eteriske oljer

Her varierer meningene mye, og mange vil hevde at man aldri skal bruke eteriske oljer innvortes under noen omstendighet. Mitt råd er følgende: Ville du spist det, kan du i veldig små mengder ta eteriske oljer innvortes. Du kan bruke noen av oljene som smakstilsetning i desserter, for eksempel, eller som en liten boost i drikkevannet. En liten dråpe er nok i massevis, så ikke overdriv!

Gode oljer for innvortes bruk, er for eksempel peppermynte, fennikel og sitron.

Eteriske oljer som rengjøringsmiddel

Eteriske oljer kan også brukes som rengjøringsmiddel, og erstatte mange av de ikke så miljøvennlige produktene de fleste av oss tar med hjem fra kolonialen. Sitrusoljene er for eksempel helt supre til å fjerne flekker med, og hvem vil ikke heller ha lavendelduft i stua enn noe duften av blått som har vært på en sprayflaske?

Gode oljer til å gjøre rent med, er for eksempel sitron og grapefrukt.

Eteriske oljer for å justere humøret

Det er et velkjent faktum at dufter gjør noe med humøret vårt, og at de kan trigge både gode og dårlige minner. Derfor kan du også bruke eteriske oljer til å justere humøret ditt. Om duften av appelsin gjør deg lykkelig, kan du bruke nettopp denne oljen på dager som trenger litt solskinn. Om du kjenner deg roligere av lavendel, så kan du bruke den til å stresse litt ned.

Andre gode oljer for å justere humøret, er for eksempel oppkvikkende peppermynte og harmoniserende geranium. doTERRA har også lansert en egen serie for emosjonell bruk, blant annet en oljeblanding som heter Forgive.

Lurer du på noe, kan du også sende en mail og spørre meg. Jeg er lidenskapelig opptatt av at flest mulig skal få en mer naturlig og bærekraftig livsstil, så jeg svarer deg gjerne!

🌸 Lyst til å komme i gang med ditt eget oljeeventyr? Klikk her for å lese hvordan!

2 kommentarer

 • Elisabeth

  Hei, surfer på nettet og finner deg og oljer. Har stygg solskadet hud på brystet og vil ikke bruke etsende krem som hudlegen anbefaler. Ser man kan blande kokosolje med enten lavendel eller frankincense olje og smøre på. Vet bare ikke hvor mye av hvert. Redd for å gjøre det verre, og trenger litt info av deg som kan dette.
  Fortsatt glad sommer.

  Vennlig hilsen
  Elisabeth 🙂

  • Ingrid Jeanette

   Hei! 😊 Du kan egentlig ikke gjøre så mye galt med lavendel og frankincense, men 1 dråpe eterisk olje til 5 dråper kokosolje er et fint sted å begynne. God sommer til deg også! 💚

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hei! 😊 Vil du ha med deg noen tips om hvordan du kan spare penger på å leve mer naturlig? Få med deg denne gratis guiden! 🍃