selective focus photography of plant with dew
Hjemme

Hva man kan gjøre når det regner om sommeren

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Altså, jeg tror vi bare kan omdøpe juli fra fellesferie til regntid. Jeg sitter her nå og ser på værmeldinga for sommeren 2023, og det er bare regn, regn og mere regn. Man kan jo bli deprimert av mindre. Så derfor, kjære leser, bestemte jeg meg for å lage en liten liste med hva man kan gjøre når det regner om sommeren. Jeg tror nemlig vi trenger all den hjelpa vi kan få her. 😅

Utforsk bærekraftig matlaging:

En perfekt ting å gjøre når det regner om sommeren, er å eksperimentere på kjøkkenet. Lag deilige, økologiske retter ved å bruke lokale og sesongbaserte ingredienser. Utforsk vegetariske eller veganske oppskrifter som fremmer en bærekraftig livsstil. Du kan også prøve å lage hjemmelagd syltetøy eller fermenterte produkter, kanskje av ting du kan sanke ute.

Dykk ned i bærekraftig mote:

Bruk regnværsdager til å oppdatere garderoben din på en miljøvennlig måte. Utforsk vintagebutikker eller bytt klær med venner og familie. Ta også en titt på økologiske klær laget av naturlige materialer som økologisk bomull eller bambus. Dette er en flott måte å støtte mer bærekraftige produksjonsmetoder og redusere ditt eget klesavfall. Her kan du finne et lite utvalg butikker som har bærekraftige klær!

Organiser en byttefest:

Inviter venner og naboer til å delta i en klesbyttefest eller en generell byttefest. Dette er en morsom og sosial måte å oppdatere garderoben, leker eller bøker på. Bytting fremmer gjenbruk og reduserer behovet for ny produksjon. Ta en opprydding og finn frem ting du egentlig ikke trenger lenger, og samle alle vennene dine.

ting å gjøre når det regner om sommeren plantedyrker

Dyrk innendørs urter:

Ta tiden til hjelp for å dyrke urter inne i hjemmet ditt. Bruk gamle krukker eller beholdere og så frøene av dine favoritturter. Ikke bare gir dette deg friske urter å bruke i matlagingen, men det gir også et grønt preg til innemiljøet ditt. Hva med å virkelig go all in, og investere i en helautomatisk plantedyrker? Akkurat nå er den også på sommersalg, så du kan gjøre et kupp! 😍

Lær deg et håndverk:

En annen ting å gjøre når det regner om sommeren, er håndarbeid. Dette er et helt perfekt tidspunkt å finpusse strikketeknikken eller lære deg noen spennende hekleoppskrifter. Kanskje du kan begynne på julegavene, eller kanskje du kan hekle deg noen fine og økologiske kjøkkenkluter? Tenk over hva du trenger, og se om du kan lage det selv. Sjekk også ut Skapercraft, som er en nettbutikk full av fine småting til strikkeglade!

Les om bærekraft og miljøvern:

Sett deg ned med noen gode bøker om bærekraft og miljøvern. Les om ulike temaer som klimaendringer, avfallshåndtering eller økologisk landbruk. Dette vil utvide kunnskapen din og inspirere deg til å ta mer miljøvennlige valg. Hvis du heller har lyst til å bruke sommeren på å lese grønn skjønnlitteratur, kan du se på forfatterskapet til Barbara Kingsolver eller Gert Nygårdshaug.

Lag dine egne naturlige pleieprodukter:

Bruk regnværsdager til å lage din egen naturlige hudpleie. Utforsk oppskrifter på hjemmelagde ansiktsmasker, kroppsprodukter eller såper ved å bruke naturlige ingredienser som kokosolje, honning eller havregryn. Dette er ikke bare bra for miljøet, men også for huden din. Prøv hjemmelagd tannkrem, eller sårsalve, eller deodorant!

Start din egen grønne bedrift:

Regnværsdager kan være en perfekt tid for å utforske muligheten til å starte din egen økofokuserte virksomhet. Og hvilken bedre bedrift å starte med på en regnværsdag enn Rain frønæring? Da får du din egen nettbutikk med på kjøpet, og kan kose deg på hjemmekontoret med en kopp te mens du legger dine vakre markedsføringsplaner. Ekstra bonus: Når det regner, er mange online og leter etter akkurat deg, så du får medvind fra dag 1! ✨

Ta noen interessante kurs:

Det er aldri dumt å investere i sin egen kompetanse, så du kan med god samvittighet benytte denne regnfulle anledningen til å ta noen spennende kurs. Prøv Centre of Excellence! Der finner du alt fra aromaterapi til historie, og de har et fantastisk fint fokus på holistisk helse og spiritualitet. Om du liker denne bloggen, kommer du til å elske det, jeg lover!

Konklusjon:

Selv om regnværsdager om sommeren kan føles skuffende, trenger de ikke å være det. Du kan jo bruke denne tiden på en meningsfylt måte og styrke ditt økologiske selv! Fra å utforske bærekraftig matlaging og mote til å starte din egen grønne bedrift, er det mange spennende veier du kan ta. La regnet være en inspirasjon til å gjøre en positiv forskjell i verden og nyte sommeren på en miljøvennlig måte. Så kan du se tilbake på sommeren med en god følelse etterpå, selv om regnet høljet ned. 🥰

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗