book opened on top of white table beside closed red book and round blue foliage ceramic cup on top of saucer
Journalen

Hva jeg leste i juni

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Jeg har ikke lest så mye i det siste, kjære følger. Tiden har heller blitt brukt på å se YouTube-videoer og forsøke å forstå økonomi og finans gjennom det. Jeg trodde det skulle bli kjedelig, men det ble det jo ikke. Det er fortsatt en pågående thriller, for å si det sånn, og vi vet fortsatt ikke hvor ille dette blir. Noen forventer at dollaren kræsjer, en resesjon er antagelig nær forestående – og om Putin får styre på, skal vi vel heller ikke se bort fra at det blir en fullblown depresjon ut av det også.

Så det er der hodet mitt har vært.

De to bøkene jeg har lest, er disse to:

Think and Grow Rich, av Napoleon Hill, og Rich Dad Poor Dad, av Robert T. Kiyosaki

Den første har jeg lest før, og jeg liker den veldig godt. Her finner du visdom som har tålt tidens tann (den ble skrevet i 1937!) så godt at den stadig blir republisert i nye utgaver. Den har blitt kalt alle motivasjonsbøkers bestefar, og med rette – absolutt en bok du bør ha i hylla!

Den andre er ny for meg, men den er helt briljant. Forfatteren vokste opp med to fedre, sier han. Den ene var hans biologiske far, som hadde en doktorgrad, men ingen penger. Den andre var hans bestevenns rike businessfar, som tok de to unge guttene under sine vinger og ga dem en solid innføring i finansverdenen. Om du, som meg, sitter der med noen akademiske grader og fortsatt er like blakk, er denne boka oppklarende, for å si det mildt. Jeg skulle ønske jeg hadde oppdaget den tidligere.

Jeg vet fortsatt ikke hva juli vil bringe, men jeg har et par bøker på lista eller som jeg egentlig allerede har begynt på. Den første av dem er Rewild Yourself: Becoming Nature av Rachel Corby. Jeg har ikke rukket å lese mer enn det første kapittelet, men jeg gleder meg til resten!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗