eyeglasses on a book
Journalen

Hva jeg leste i april

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Denne måneden ble det veldig lite lesing, og ganske mye lytting, kjære leser. Jeg har brukt Storytel flittig i det siste, og setter gjerne på en lydbok om kvelden før jeg skal sove. Det er noe med å slappe av til noe fint og interessant som ikke krever stort av din fysiske tilstedeværelse. Jeg elsker det!

Så, uten videre om og men: Dette er de lydbøkene som fanget min interesse i april.

Your Guide to Forest Bathing, av M. Amos Clifford

Naturens hemlighet – återfinn din plats i det store sammanhanget, av Eva Sanner

Rewild Yourself: 23 Spellbinding Ways to Make Nature More Visible, av Simon Barnes

The Path Made Clear: Discovering Your Life’s Direction and Purpose, av Oprah Winfrey

Den beste av dem? Helt klart Naturens hemlighet. Den er fin, tankevekkende, og innlest av forfatteren selv, med en behagelig stemme. Den gjorde seg fantastisk bra som sengelektyre. Faktisk er boken i seg selv så bra at jeg vurderer å kjøpe den i papirformat også, sånn at den kan stå i hylla mi. Tenker du det samme, kan du bestille den her.

Fra baksiden:

Att vara ute i naturen och tillbringa tid i skog och mark har en avgörande betydelse för vårt välbefinnande. Förutom bättre hälsa, färre depressionssymtom, större lugn, snabbare tillfrisknande med flera direkt mätbara effekter, så har också ett regelbundet möte med naturen en stor betydelse för oss på det existentiella planet. Vi finner en bortglömd del av oss själva i skogen, när vi återvänder dit. Vår kropp, vår hjärna och våra sinnesorgan är utvecklade under miljontals år i samspel med levande natur omkring oss. Därför behöver vi vara där ute, för att lära oss mer om oss själva och uppleva oss själva fullt ut.

En ny gren inom psykologin kallad ekopsykologi sätter människan i relation till naturen omkring henne och ser denna relation som en resurs, inte bara för människors välbefinnande, men också förstås för planetens framtid. Inspirerad av ekopsykologiska tankegångar undersöker Eva Sanner hur vi alla kan få en närmare relation till naturen som omger oss och vilka positiva konsekvenser detta kan ge i våra liv.

Jeg tenker jo at dette burde være pensum for alle som jobber med helse og oppvekst i en eller annen form, og at folk flest trenger å bli klar over disse sammenhengene for å skape seg et fint liv – både for seg selv og for resten av naturen.

Du kan prøve Storytel i 14 dager om du ikke allerede har en konto, og da rekker du å lytte til ganske mye først. Jeg har hatt min konto der nå i flere år nå, og bruker den flittig. Som du ser, er det jo ganske mye bra og inspirerende der! 😍


25% på holistisk velvære!


man people woman coffee

Psst! Akkurat nå har doTERRA en eksklusiv kampanje, som gjør at du kan spare 25% i forhold til utsalgspris.

Hva med å ta julehandelen her i år? 🥰

This will close in 20 seconds