Journalen

Hva jeg leser i sommer

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Ah, de lange og varme sommerdagene har begynt, kjære leser. Huldreungen min er ferdig med skolen (faktisk ferdig med hele barneskolen!), og vi kan bare fylle dagene med det vi vil. Sola skinner, og dagene er bare våre. Det er så deilig!

Det kommer vel neppe som noen overraskelse at jeg planlegger å lese litt. Jeg har minst to bøker på vei i posten allerede, for påfyll av litt informasjon og inspirasjon. Den ene er om magisk bruk av eteriske oljer, og den andre er om alvetroen i Storbritannia. Jeg gleder meg til å få dem i hende, og jeg venter spent på stor pakke i postkassa mi.

I mellomtiden har jeg fått tak i det som blir min sommerroman i år: Det var en gang en elv, av Diane Setterfield! Bokhandlene omtaler den som «en eventyrlig fortelling», og det gleder jo mitt hjerte mer enn jeg kan si.

Fra baksiden:

Noen sier at elven tok henne. Andre sier at den brakte henne tilbake til livet.

Det er en mørk midtvinterkveld på det gamle vertshuset ved Themsen. Stamgjestene underholder seg med å fortelle historier, da døren plutselig går opp og en såret fremmed stiger inn. I armene holder han et livløst barn.

Flere timer senere begynner den døde jenta å bevege på seg, får pusten tilbake og slår øynene opp. Er det et mirakel? Er det trolldomskunst? Og hvem sitt barn er det?

Det var en gang en elv er et strålende utført mysterium i mange lag, der folketro og romantikk møter vitenskap og den moderne tid.

Jeg mener… hallo? Hvem kan vel motstå noe slikt? Ikke denne skogfruen, i alle fall! ?

Romanen heter egentlig Once Upon a River, og er utgitt på originalspråket i desember 2018. Den norske oversettelsen har blitt tilgjengelig på Gyldendal nå i 2020.

Jeg gleder meg som sagt veldig til å lese (resten av) den, og syns at det jeg har lest til nå virker veldig lovende. Språket har en fortellende tone, og selv om boka er på 444 sider, så er de jo relativt små og lettleste.

Det var en gang en elv kan bestilles her, hvis du vil lese den sammen med meg. Det hadde faktisk vært litt kult å ha en slags online bokklubb sammen med mine vakre lesere, så bare si fra om du vil henge deg på! ?

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗