Journalen

Hva jeg har gjort i det siste

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det er så lenge siden jeg blogget jevnlig at jeg føler det er helt på sin plass med en liten oppsummering av de viktigste punktene nå. Hverdagene forsvinner jo nær sagt som sand mellom hendene våre, og da er det fint noen ganger å kunne ta seg litt tid til å reflektere over alt som faktisk har skjedd. Så her kommer de viktigste tingene fra mine hverdager.

Bloggen er pusset opp!

Som den observante leser kanskje allerede har sett: Bloggen har fått en oppussing! Det var bare en av de tingene som skjedde av seg selv her om dagen. Jeg skulle inn på bloggen for å fikse en liten ting før jeg gikk i dusjen om morgenen, og plutselig…. Hadde visst hele tingen fått seg en makeover.

Jeg elsker det når det bare skjer. Inspirasjonen tok over, jeg falt ned i et stort kaninhull av ting jeg plutselig ville gjøre, og når jeg kom opp igjen så alt bare rent og fint ut. Av seg selv, nærmest. Det tok riktignok mange timer å stå opp den dagen, men jeg digger resultatet!

Det viktigste denne sommeren: Campingvogna!

Mye kan sies om denne sommeren, og slett ikke alt har vært like bra med den. Ikke alt kan blogges om heller (de som vet, de vet). Men det som reddet hele sommeren 2021 fra å bli en av de tyngste noen gang, var en vakker liten retro campingvogn!

Er ikke dette bare den vakreste vogna du har sett? 😍

Dette fortjener et helt blogginnlegg for seg selv – og det kommer snart! – men kort fortalt: Skatteetaten sendte meg plutselig en mail om at de hadde gjort en feil. Dette pleier jo å være dårlige nyheter, men ikke denne gangen. Jeg fikk tilbake en pen, liten sum penger fra Staten, sånn helt ut av det blå. Og det ble halvparten av en campingvogn.

Det jeg vil huske best fra denne sommeren, er derfor frihetsfølelsen, mestringsfølelsen, og sjøen som plutselig ble tilgjengelig for ei skogshulder.

Bøker jeg har lest

Denne campingvogna fikk en dobbel rolle denne sommeren. For det første er den jo feriemulighet og avkobling, selvsagt, men for det andre er den også et perfekt bortekontor! I denne har jeg studert alt fra yogateori til økofilosofi, og ellers gitt businessen min litt næring.

Dette er noen av de bøkene jeg har lest eller lyttet til den siste tida:

Yoga for Witches, av Sarah Robinson

Yin Magic, av Sarah Robinson

Braiding Sweetgrass, av Robin Wall Kimmerer

You Are a Badass at Making Money, av Jen Sincero

Forbedringer jeg har gjort hjemme

Rett før jul lagde jeg meg et digitalt vision board med alt jeg ville manifestere dette året. Og ja, campingvogna var med! Så check der! Men jeg ønsket meg også en vakker krystallkrone som kunne gi meg litt luksusvibber i leiligheten. Loven om tiltrekning, og alt det der.

Jeg fant en kjempefin en på Finn rett etterpå, og sparte en god del penger på å kjøpe den brukt. Det tok litt tid å få den hit på grunn av nedstengingen i vinter, men med god hjelp fra både lillesøster, svoger og foreldre, er den nå på plass i taket mitt.

En liten (diger) touch av glam! ✨

Det måtte også et soverombytte til nå. Tenåringsdatteren ønsket seg et større rom med egen dør inn fra gangen, og da måtte mor bite i det sure eplet og ta det lille rommet mellom stua og badet. Jeg skjønner hva hun mener når hun klagde på støyen fra europaveien der inne. Jeg overlever enn så lenge, men drømmen om mitt eget hus lever i beste velgående.

Naturopplevelser

Foruten deilige netter med bølgeskvulp fra sjøen, har jeg også vært en del ute i nærområdet. Nå som høsten kommer er det utrolig skjønt med bål nede ved elva, og for første gang dro jeg med meg datteren min og tente opp et bål helt selv. Det er det du ser bilde av øverst. Marshmallows og kvalitetstid i det sommeren var i ferd med å gli over i høst. Det må vi gjenta!

Og så badet jeg i innsjøen her. I september. Fordi det var så varmt. Veldig merkelig, men denne varmen har vel kommet for å bli. Det begynner å bli åpenbart for meg hvorfor denne dalen het Heitradal i gamle dager, da. Vi slo faktisk Norgesrekorden.

Stillhet. 💙

Ting jeg har kjøpt

Jeg har kjøpt meg denne yogatightsen (bare i grønn), og denne deilige ullmatta for lange yinyoga-timer i vinterkulda. Man kan jo ofte bli litt kald under så rolige yogatimer, og ull er aldri feil!

Og jeg har kjøpt Spellcasting Oracle Cards – de er så fine!

Jeg har også for første gang falt for en instagramannonse. Heksekoppen i mitt liv dukket opp. Selvsagt måtte jeg bare ha den! Du kan designe din egen her.

Fordi selvfølgelig! 🧙🏻‍♀️

Dessuten har jeg, kanskje for første gang siden jeg var 20, kjøpt meg ordentlig treningstøy og innesko. Nå har jeg i alle fall ikke den unnskyldningen lenger.

Og jeg har kjøpt meg en ny veske – den var et kupp, for jeg fikk den på salg fra utgående kolleksjon. Men jeg er en elendig influenser, så jeg har ikke link til verken treningstøy, sko eller veske. Haha. Det var der-og-da-kjøp i fysisk butikk, og jeg finner ikke igjen noe av det på internet nå.

Fremgang ellers…

Det er godt jeg har min egen bedrift akkurat nå, selv om den enda er et godt stykke unna å gi nok inntekt. Håpet om å få en ordinær jobb i riktig stillingsstørrelse svinner sakte men sikkert, og det virker som om arbeidslivet er hermetisk lukka for meg. Det jobbes med å finne en praksisplass for å gi meg en tå innenfor et sted, men enn så lenge (over et år!) er det ingenting som ser ut til å faktisk føre frem til noe bra.

Men. Så lenge jeg kan sette meg selv i aktivitet, så elsker jeg livet mitt likevel. Jeg er i gang med å undervise to timer i uka på Yogafabrikken igjen, og det ser endelig ut til at det begynner å ta seg opp etter covidkaoset. Du er velkommen til å være med online, hvis du vil! Last ned MindBody-appen (android / apple), og søk opp Yogafabrikken der. Om du booker online time, så får du link på mail en halvtime før timen begynner, og du trenger bare et sted å rulle ut matta og en laptop eller nettbrett. Jeg underviser deilig yinyoga på mandags formiddag og tirsdags kveld, og det passer for alle nivåer!

Jeg har også omfavnet min indre heks denne høsten, og lagt til en ny kategori i nettbutikken min: Kortlesing! Et par ganger i sommer har jeg åpnet for å gjøre små orakelkortlesninger gjennom Instagram og Facebook, og jeg likte det så godt at jeg vil gjøre det til et permanent tilbud. Enn så lenge ligger det bare en trekorts-lesing der, men jeg tenker å utvide med større tarotlesninger etter hvert.

Hva jeg ønsker meg nå

Mest av alt? Jeg ønsker at bedriften min skal gi nok inntekt til at jeg kan leve av den og aldri mer måtte tenke på hvem som kanskje kunne tenkes å ansette meg. Og så skal jeg kjøpe meg det huset!

Men av mindre ting er det høstklær og sko som må på plass før det blir (enda) kaldere ute. Det kommer det snart et eget innlegg om.

Og så ønsker jeg meg disse to bøkene:

Gossip from the Forest, av Sara Maitland

The Ecological Self, av Freya Mathews

Utover det er det bare strikketøyet som mangler nå. Strikketøy og kakao! ☕


25% på holistisk velvære!


man people woman coffee

Psst! Akkurat nå har doTERRA en eksklusiv kampanje, som gjør at du kan spare 25% i forhold til utsalgspris.

Hva med å ta julehandelen her i år? 🥰

This will close in 20 seconds