sommerplaner
Journalen,  Livsdesign

Hva du kan gjøre i skogen // Mine sommerplaner 2021

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Denne sommeren har jeg ett mål, og (nesten) bare ett. Jeg skal tilbringe mer tid i naturen enn jeg har gjort på lang, lang tid. Jeg skal rett og slett flykte litt, for jeg har oppdaget at jeg er aller lykkeligst der ute. Skuldrene har det med å senke seg, det blir litt lettere å puste med magen, og jeg blir mer avslappet når jeg har skog og dyreliv rundt meg. Jeg kan ikke tenke meg noen bedre sommerplaner. Så hvorfor ikke være der da?

Jeg er sikker på at du som leser denne bloggen også har vært inne på tanken mer enn én gang. Problemet er at de aller fleste av oss ikke lenger vet hva vi skal gjøre der ute, når vi først kommer dit. Og det tenkte jeg å rette opp litt i dag. For hvordan tilbringe mye tid i naturen uten å stikke av fra alt man faktisk egentlig må gjøre? Og hvordan få hverdagen til å fungere selv om man er der?

Vel, det kommer selvsagt an på hvor langt du må dra for å komme langt nok vekk, eller hva dine sommerplaner ellers er. For meg er det som sagt bare snakk om en liten gåtur på fem minutter før jeg kommer til skogkanten. Det er slett ikke den dypeste skogen, mer som en liten lomme midt i alt annet, men det fungerer.

For sånne turer trenger du bare en liten sekk, en turkopp, en termos med varmt vann, en kakaopose og litt nistemat. Er jeg ekstra oppsatt på å komme fort i gang, stikker jeg bare innom Kiwi og tar med meg en ferdig påsmurt baguette derfra. Det holder for meg.

Ellers har jeg mobilen min, en bok jeg har lyst til å lese, og sitteunderlag av ull. Kanskje et ekstra teppe eller to. Og kanskje en powerbank med ekstra strøm til mobilen, hvis jeg skal bruke den mye. Og så går jeg ned til lysningen min. Den ligger rett ved elva, og har snille trær som gjerne gir både ryggstøtte og skygge.

(Kanskje du burde ha med solkrem og myggolje i dine sommerplaner også, etterhvert.)

Med både niste, bok og mobil, har jeg det jeg trenger for noen timer med hjemmekontor. Eller…. skogkontor! Tidligere har jeg også hatt med meg en miniPC ut i skogen. Den fungerer litt bedre som skrivemaskin.

Nettet er godt nok på plassen min til at jeg kan jobbe med mobiloppkobling. Og jeg har et mobilabonnement hvor jeg alltid har mye mer GB enn jeg vanligvis bruker, så det blir ikke noe ekstra stress sånn sett. Jeg kan håndtere sosiale medier, blogging, tekstbehandling, regnskap og alle sånne ting på den måten. Pluss at jeg kan studere, lese og planlegge analogt.

Nytt i år er at jeg også – endelig! – har fått meg en campingvogn! Du husker kanskje at jeg drømte litt om å leve et vilt liv for noen år siden? Vel, det tok sin tid… Men den drømmen ble en campingvogn, og den står nå hjemme hos foreldrene mine og er snart ferdig vaska ned og renset for sommeren! Jeg gleder meg helt vilt til den blir ferdig, og jeg bare kan stikke! 😁

I denne vogna – hvis jeg drar på en campingplass – har jeg jo også strøm og kjøleskap, pluss en liten ovn til å lage mat på. Da kan jeg bli der i noen dager. Eller jeg kan dra på villcamping lengre uti skogen, selv om jeg ikke får strøm der. Men jeg kan sove trygt og godt og komfortabelt, og våkne med naturen til en frisk sommermorgen. Vakrere sommerplaner enn det finnes jo ikke!

Andre ting man kan gjøre i skogen, er å tegne. Meditere, høre på lydbok, gjøre yoga, fiske, skrive dagbok, strikke, hekle… Det er egentlig ikke så vanskelig å få tida til å gå der ute, så fort du har skjønt hva du trenger å ta med dit.

For min del skal campingvogna fylles med inspirerende bøker, orakelkort, eteriske oljer og en liten blåtannhøytaler som vil spille vakker musikk for meg mens jeg drømmer og jobber litt i full frihet.

Og jeg tror dette blir en av de beste somrene på lenge! 💚

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗