Journalen

Huldreproblemer

Det er ikke bare-bare å ha valgt seg ut en vei som skiller seg ut fra det “vanlige” folk har bestemt seg for å ta. Her får du en liste over vanlige huldreproblemer!

Du tror folk vet hva du snakker om

Alle vet jo at vi puster luft? Det bare ser ikke ut til å gå helt inn når man snakker om bileksos og svevestøv og sånn.  På samme måte tror du folk på en måte har fått med seg at det er ganske dumt å sprute gift inn i maten. Neih. De har ikke det,skjønner du. Selv ikke etter at du faktisk har fortalt dem det. Førti ganger. På både inn- og utpust. Og forsøksvis tegnspråk, braille og telepati. Går ikke inn.

Gå på butikken

Så, selv om ikke alle andre ser ut til å vite at ren mat og vann og luft er en god idé, så vet jo du det. Problemet er at Rema1000 tvinger deg til å gjøre uhyrlige, unevnelige ting. Som å kjøpe giftsprayet paprika. Pent pakket inn i PLAST.

Vaske hendene på offentlig toalett

Jada, rene hender er også en god idé. Men seriøst? Det er veldig lite rent med den såpa på bensinstasjonen. Parabener, ftalater, parfyme….. Jeg sier ikke mer. Etter en tid som hulder er det nesten et mantra i hodet ditt uansett. You know the drill. Det er bare det at resten av verden syns du skal sulte og pådra deg e.coli om du ikke lystrer.

Transport

Du er hulder. Du trenger av og til å dra hjem en tur, langt inn i skogen. Men siden bussen ikke har tenkt seg i retning skogen etter at du er ferdig på jobb og har fått i ungen middag (for hvem i all verden trenger å dra noe sted utenfor arbeidstid, liksom…), så må du starte opp bilen. Og du gir deg selv ett minutts stillhet for å måtte kjøre bil for å gå på tur. Du sender samtidig en liten bønn til den skoggudinna som styrer over skogbunnens karbonlager, og takker for at hun nok en gang rydder opp i rotet ditt. I det minste blir du ikke forgiftet av å gå på gangstien akkurat nå. (Du velger å ikke reflektere for mye over at du isteden forgifter dem som faktisk GÅR der. Du trøster deg selv med at de ikke skjønner at de trenger luft uansett.)

Lese dagens aviser

Det å lese aviser blir en stadig mer smertefull affære. Spesielt lokalavisa, siden du nå engang er en svært så beskyttende hulder, og er sterkt knyttet til nettopp DIN skog. Det har etterhvert gått så mange sikringer i hodet ditt at du gir totalt beng i hva andre mener (ikke at du noengang brydde deg så mye), så du sender velformulerte emailer til både ordfører og fylkesordfører. Når du ikke hudfletter en politiker offentlig på Facebook. Eller står og skriker YOU SHALL NOT PASS!! i beste Gandalfstil når noen prøver å legge en jævla flyplass i hagen din.

Kle på seg

Selv det å kle på seg blir etterhvert en umulig oppgave. Ikke bare skal klærne være behagelige å gå i for dine kvinnelige og naturlige huldreformer (stramme olabukser og høye hæler, wat??), men de skal også være kjemisk fri for polyesterfibre som har en stygg uvane med havne hos havfruene og lage trøbbel der. Og helst bør bomullen være økologisk. (Alle vet jo at bomull krever usannsynlige mengder vann. Vi trenger vann. Visste du ikke det? Begynn forfra.) Lin og ull gjør seg antagelig ikke så godt som undertøy. Aller helst burde du faktisk dyrket lin i din flyplassbefengte hage selv og våket over absolutt hele prosessen, men da blir det ikke mye tid til å gå i skogen. Så du nøyer deg med å kjøpe mye bruktklær, for å rettferdiggjøre at du ikke vandrer naken rundt. Selv om du er hulder aldri så mye.

Eksistere

Du skjønner etterhvert at du er fanget i et system som gjør at du ikke kan leve uten å skade alt du er glad i. Du skjønner også hvorfor huldrefamilien din forsvant inn i en trolsk tåke for hundre år siden. Du bare skjønner ikke hvordan du skal komme deg videre og vekk, fordi du er fanget her i et halv-liv. Egentlig har du en vag følelse av at du er her for å beskytte dalen din mot onde, destruktive krefter (regnskogen får du ta en annen gang!), men ingen ga deg noen oppskrift på hvordan, eller noen indikasjon på når du skal få lov til å forsvinne inn i din egen, vakre og ikke-ødelagte verden. Men her der du, da, og skriver i det minste en bloggpost om det. Selv om du vet den ikke vil leses mange nok ganger, så har du i alle fall gjort noe i kveld.

Har du noen huldreproblemer? Legg det igjen i kommentarfeltet!!

 

Du? Meld deg på nyhetsbrevet, så får du oppdateringer og annet snacks en gang i måneden! 😊


4 kommentarer

 • Lappeteppet/ Anja

  Jeg er ingen hulder.

  Jeg tar på meg trange olabukser og høye hæler. Jeg sminker meg og sitter foran en skjerm.

  Men jeg trenger skogen. Jeg elsker fjellet. Jeg må ha sjø. Håret i flette og naken sjel. Påfyll.

  Kanskje for å klare resten av livet mitt? Balanse?

 • Linda

  Det er bra du kan fortelle oss andre hva som er bra og ikke bra. For jeg vil gjerne bli mer hulder! Synes det er leit å handle på kolonial.no fordi jeg ikke kan velge å takke nei til plastposer. Skulle ønske man kunne velge papirposer!
  Jeg leser alle dine ord med stor iver!! Og jeg skal hjelpe deg å verne om luft og vann så godt jeg kan. Vi burde spesielt spise mindre kjøtt. Kjøttindustrien er værre for naturen enn bilindustri. Det overrasket meg da jeg lærte det!

 • Louise

  Jeg er nok ingen hulder jeg heller her jeg sitter å puster inn Oslos eksosluft mens jeg lurer på når jeg får brukt mine høyhælte sko igjen.
  Men jeg elsker skogen – virkelig!

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗