Journalen

Huldrelivet i juli

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Historiens antagelig varmeste måned er over, og det er på tide med en liten oppsummering igjen!

Juli ble en måned hvor jeg lot meg selv leve litt villere. Jeg har nakenbadet, jeg har vandret rundt på måfå og spist blåbær rett fra tua bare fordi, og jeg har lest masse inspirerende bøker mens Huldreungen min har vært på ferie med faren sin. Jeg har skrevet dagbok, jeg har tenkt, jeg har drømt…

…og helt på tampen av måneden tok jeg en svært viktig avgjørelse. Det skal du få lese mer om i et senere innlegg, men kort fortalt husket jeg at jeg har mye høyere ambisjoner her i livet enn å bli en permanent trygdet alenemor, så jeg har tatt noen grep.

Fokuset hele måneden har vært på helse og å få ned stressnivået. Kjenne etter i kroppen hvilken effekt hva har, for å tweake det hele bedre og bedre. Jeg har funnet ut at koffein er en skikkelig dårlig idé (synlig ved at pulsen stiger litt mer for hver dag som går i en jevnt oppadstigende graf, noe jeg ser som et stresstegn), og at visse typer matvarer ikke kan spises etter fire om ettermiddagen. Spiser jeg en softis klokka halv seks, for eksempel… så er faktisk halve natta ødelagt, fordi jeg får for høy puls til å sove, og dagen derpå blir en skikkelig dagen derpå. Det samme gjelder sitronfanta. Who the hell knew..? Jeg er så glad jeg kjøpte den Fitbiten, for den har gitt meg mye verdifull informasjon nå!

Jeg har også testet for å se om medisinene mot urinsyregikt kan kuttes ut nå. Det kan de ikke, og la meg si det sånn at jeg er glad jeg har dem. Fordi au.

Ikke minst har jeg skrudd opp det daglige skrittmålet til 10 000, noe som var helt fullstendig uaktuelt for fire måneder siden hvor jeg skulle være glad jeg klarte 5000 uten store konsekvenser.

Jeg klarte til og med å reise til Kristiansand, alene med Huldreungen. Kroppen min holdt ut like lenge som hennes – en hel dag i dyreparken, faktisk. Det var også utenkelig for ikke så veldig lenge siden, og den eneste prisen jeg betalte for det nå, var at jeg måtte ta to paracet når vi kom tilbake til leiligheten, og at jeg måtte gni inn korsrygg og føtter med peppermynteolje for å forebygge at spenningene satt seg. Det gikk faktisk helt utrolig bra.

Yoga. Jeg blir fortsatt minnet på hvor ufattelig viktig yoga er for meg. Uten den hadde jeg vært halvveis invalid, det er jeg ganske sikker på, så nå blir yogamatta med meg overalt hvor vi drar.

I juni tok jeg min første løpetur småjogge-i-intervaller-tur, og planen var at jeg skulle fortsette med det i juli… men ikke i denne varmen. Ikke tale om. Så de planene har jeg utsatt til nå i august. Med det røyk også målet om videre vektnedgang, for jeg har ikke klart å forbrenne nok. Isteden har jeg begynt å lese meg opp på fag igjen, der jeg satt stille i solveggen, og jeg føler at det var det riktige å gjøre når temperaturen var så høy som den var.

 

De mest leste innleggene i juli:

Enkel oppskrift på hjemmelaget deodorant (diy)

Enkel oppskrift på hjemmelaget badesalt (diy)

Om å designe sitt eget liv

Fordelene med å være alenemor

Månen og kvinnens syklus

 

Så… August… Here we come.

Nå som det begynner å bli levelig ute igjen, skal jeg også begynne å forbrenne mer og gå ned mer i vekt. I alt nå har jeg gått ned 7 kg, men det har stått stille en stund, og det har jeg tenkt å gjøre noe med nå. Om noen få uker er også Spenst-medlemsskapet mitt aktivt igjen, og planen er at jeg skal begynne å tenke på å trene styrke – spesielt på toppen. Bryst, øvre rygg og ikke minst skuldre trenger en overhaling, og de får ikke så mye nytte av at jeg går turer som resten av kroppen gjør. Men jeg trenger de musklene.

Jeg begynte den første lørdagen i måneden med å intervall-jogge en liten tur igjen, og det er helt merkelig hvor mye bedre det gikk nå enn i juni. Kjernemuskulaturen er merkbart sterkere, beina er stødigere, og nå gikk det faktisk an å presse seg bittelittegranne mer enn forrige gang. Så jeg skal fortsette med det. Det var en knallfin måte å starte dagen på – det ga meg mer energi.

Søvn er fortsatt hellig. HELLIG. Uten nok av det, er alt ødelagt. Så det betyr at jeg fortsatt ikke skal spise idiotiske ting, og hvis jeg på død og liv MÅ, så må det være før 16:00, og jeg må være i seng før 23:00 for å få optimalt med søvn (igjen: takk Fitbit, for nyttig info!).

Og så har jeg mye lesing på planen fremover. Som tidligere nevnt har jeg drevet rovdrift på meg selv, og det er vel nå i august den virkelige testen kommer… Klarer jeg å tilbringe en del tid med bøkene mine uten å ofre helsa igjen? Det ustyrtelig triste faktum er at jo at kroppen ikke skjønner forskjellen på å ligge på sofaen og se på Netflix hele dagen, og på å sitte i godkroken og lese Abram – resultatet er nøyaktig det samme, bortsett fra at det faktisk er hakket tyngre for nakken å lese enn å se på TV. Jeg tenker at jeg må få noen gode rutiner på plass, sånn at søvn, trening, mat og lesing kommer i noenlunde balanse. Jeg kan ikke gjøre denne feilen en gang til. Kroppen har noen grunnleggende behov som må dekkes, og bevegelse og aktivitet er visst mye viktigere enn jeg skjønte for noen år siden. For ikke å snakke om å faktisk tilbringe nok tid ute i naturen – fremfor å bare lese om hvor umåtelig bra det er.

Mat blir også et kapittel for seg selv i august – hverdagen begynner og jeg må få mer grep om måltidene igjen. Utfordringen er at jeg hater å lage mat, så løsningen blir dermed meal prepping. Du vet, når man lager store måltider EN gang i uka, og pakker det vekk i porsjonspakninger sånn at det bare er å hente og varme opp senere. I alle fall skal jeg prøve det de dagene jeg er her alene, med unntak av frokosten. Jeg har i skrivende stund et lite eksperiment på gang i kjøleskapet: havregrøt over natta. Huldreungen er ikke så glad i chiapudding, men havregrøt er visst godt. Funker dette, sånn at det står en kjøleskapsgrøt ferdig til henne hver morgen før hun går på bussen, så er det gull å starte dagen med for oss begge.

Jeg skal også gjøre en liten innsats på naturlig livsstil-fronten igjen. Noe av sminken jeg måtte krisekjøpe i vanlig butikk begynner å bli brukt opp, så jeg må erstatte det med mer naturlige produkter igjen. Det samme gjelder hårproduktene, det er en stund siden Life sluttet å selge sjampoen min, og jeg må begynne å bestille den igjen på nettet, eller finne alternativer et sted.

Så, der har du mine planer altså. Jeg er så klar for august!! Er du?

3 kommentarer

  • Kjersti Holthe

    Så godt å høre at helsa blir stadig bedre! Også gleder jeg veldig til å høre hva den viktige avgjørelsen handler om. Jeg håper det ikke blir lenge til du forteller mer om det ?

  • Anita Kristin

    Høyres ut som ein fin måned, og spennande planar. Eg likar å lese desse oppsummeringane dine. Dei gjer noko med meg, og får meg til å tenke litt meir over mine månader. Ha ei fin veke ?

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗