svane
Ville tanker

Han ble drept

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Det finnes (andre) dyr på denne planeten.

De var her før oss, og de skal leve her sammen med oss. Ikke bare er det moralsk forkastelig å drepe dem etter eget forgodtbefinnende, men det har også store konsekvenser for økosystemet. Vi skjønner bare ikke sammenhengene før det er for sent.

Denne gangen var det en svanefar i Os kommune som måtte bøte med livet. Han ble slått ihjel midt på natten, fordi han hadde beskyttet sitt revir og sin familie. Helt til det siste jobbet gode krefter for å få ham og hans familie evakuert fra dem som er ute av stand til å respektere ville dyr i hekkesesong.

Jeg skal ikke kjefte, og jeg skal ikke fortelle menneskene om hvor aldeles talentløse de er. Selv om jeg har lyst.

Isteden skal jeg sette fokus på det positive i denne saken. Svanenyhetene har fått stor medieoppmerksomhet i sommer. Alle de store avisene har skrevet om ham, og mange har trådt til for å forsøke å løse problemet. Nå som ordføreren i Os kommune har fått ham drept likevel, er det mange som er triste, sinte og oppgitte. De skriver i aviser og i kommentarfelt om dyrevern, naturforståelse og til og med om juridiske rettigheter for dyr.

Det, kjære lesere, er intet mindre enn helt fantastisk.

Det betyr at bevisstheten virkelig begynner å vokse fra grasrota og opp. Det betyr at folk begynner å forstå at vår behandling av dyr hittil har vært langt under det man ellers kunne forventet, og at vi endelig kan begynne å se etter bedringstegn.

Jeg håper befolkningen i Os kommune tenker seg godt om neste gang de velger hvem som skal få ha forvaltningsansvar der, og jeg håper resten av oss også tar dette med i betraktningen i høstens og alle kommende valg. Så lenge bevisstheten vokser, er det alltid håp om å få inn noen i bystyre og regjering som forstår hvilke verdier de tar vare på for oss andre.

Jeg sanser at en endring er på vei.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗