gode morgenrutiner
Selvutvikling

Gode hverdagsrutiner

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Som en del i mitt prosjekt om å få mindre stress i hverdagen, er også viktig å få på plass noen gode hverdagsrutiner. Året startet ikke så godt med syk unge og en leilighet som var helt i kaostilstand etter jul og nyttår, og jeg ble enda mer klar over hvor viktig det er med disse rutinene. Det er jo det som sørger for at livet henger sammen selv om ting ikke går helt på skinner ellers.

Så, gode hverdagsrutiner må på plass.

Og jeg tenker at det meste begynner på kvelden.

Kveldsrutine

Mitt minstekrav hva kveldsrutine angår nå, er at kjøkkenbenken er ren og ryddig når jeg legger meg. Aller helst gjelder det stuebordet og hjemmekontorpulten også, sånn at jeg kan begynne dagen med blanke overflater.

Og så liker jeg å fikse frokosten ferdig allerede kvelden før. Kjøleskapsgrøt er en nobrainer som sørger for god næring dagen etter.

Det tar egentlig bare fem minutter å fikse det. Og det er fem minutter som gjør hele neste dag mye bedre.

Chinchillaene Småen og Marshmallow er nattaktive, så kveldsrutina inkluderer en sjekk innom dem for å fylle opp med høy og mat for natta.

Når jeg legger meg, setter jeg alltid på diffuseren med lavendel og villappelsin på soverommet. Det skaper en nydelig og avslappende atmosfære, og det har blitt en viktig søvntrigger for meg. Hvis jeg er ekstra stressa, tar jeg en liten dråpe cedarwood på brystet også, og gjør noen pusteøvelser.

Helt til slutt setter jeg på en lydbok fra Storytel med Sagaen om Isfolket, for å skru av mitt eget tankekjør sånn at hjernen kan koble skikkelig godt av. Deilig å sovne til noe passe enkelt og fint!

Morgenrutine

Morgenrutinen blir veldig enkel når kveldsrutinen er på plass: Stå opp, gå inn på et ryddig kjøkken, og lag en kopp kaffe. Så setter jeg meg i stua med kaffekoppen, ser gjennom dagens planer, leser kanskje litt blogger og kommenterer her og der, og lar kaffen gjøre jobben sin.

Et glass kaldt og friskt boblevann fra sodastreamen må også til, sammen med vitaminer og ashwaganda for å dempe stressnivået.

Etter en lang, deilig morgendusj er jeg klar for en ny dag. Og det første jeg gjør etter å ha stelt meg ferdig, er å sette på en klesvask. Jeg har en maskin som tar seg av både vask og tromling, så jeg tar med meg en ferdig tørket kleshaug tilbake. Den bretter jeg sammen og legger på plass. Og så gjør jeg ferdig neste dags klesvask, sånn at den står klar når jeg skal sette på ny dagen etter.

Om jeg skal spise middag fra fryseren, tar jeg den opp nå. Og så sjekker jeg at undulaten Luna har det hun trenger av mat, vann og så videre.

I år prøver jeg forresten en ny kostholdssak: Intermittent fasting. Det betyr at jeg spiser bare mellom klokka 12 og 20, så etter at klesvask og morgenstell er over, nærmer det seg frokosttid for meg. Da tar jeg ut kjøleskapsgrøten min, og nyter hver eneste skje!

Formiddags- og ettermiddagsrutiner

Om formiddagen og ettermiddagen er det mest vedlikehold det går i: Holde overflatene ryddige så langt det går. Sette oppvask rett inn i oppvaskmaskinen, kaste søppel rett i søppeldunken, og så videre.

Dessuten har jeg lagt inn en meditasjonssekvens her. En halvtime ca midt på dagen for å meditere, sentrere meg og finne bra fokus igjen gjør underverker. Noen ganger bruker jeg Spotify for en guidet meditasjon der, og andre ganger bare bruker jeg tida til å puste rolig ut og inn og generelt bare sjekke inn med hvordan jeg har det.

Har du gode hverdagsrutiner? Lyst til å fortelle meg om dem i kommentarfeltet? 🙂

Én kommentar

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗