Hjemme

En dag i Bjørneparken + Villa Fridheim!

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Denne sommeren har vært den mest aktive på mange år. Ikke bare har jeg vært i Foldvik familiepark og Kristiansand dyrepark med huldreungen min, men vi klarte også å få inn en tur til Bjørneparken helt på tampen! Takk til alle som har vært med på å finansiere sommeren, og takk også til Airbnb, som har latt oss sove billig og bra!

Vi har vært i Bjørneparken før, men da var huldreungen lita. Hun husket nesten ingenting av det nå, så det passet godt med en tur. Og siden sist har de også fått et par nye tilskudd: Nå har de både ulver, gauper, og ikke minst et stort rom med skilpadder, krokodiller, alligatorer og slanger – inkludert en DIGER anakonda! For min del var det den morsomste delen av alt, for jeg begynner å elske sånne type dyr (av grunner jeg ikke helt kan forklare). Har du sett noe så vakkert noen gang?

Og vi fikk holde en slange!

Ellers fikk vi se bjørnen Brutus få middagen sin (Bergensbanetilberedt elg for anledningen – se bilde øverst!), vi så gaupe og ulv veldig nært, og så var det disse geitene igjen da… Huldreungen min elsker geiter (av grunner ikke hun helt kan forklare). Og vi fikk se disse to elgene spise formiddagsmaten sin en halvmeter unna, sånn at vi virkelig kunne beundre hvor store og fine de var.

Bjørneparken, om du ikke har vært der, var akkurat passe stor til at man rekker gjennom hele mange nok ganger før dagen er over, men ikke så mange ganger at det er kjedelig. Den er også godt tilpasset deg med rullestol eller barnevogn, og som om ikke det er nok, kan du også leie bæresele til de helt minste. Det er lekeplasser der, og det er små boder med mat strategisk plassert – den dagen vi var der, kunne vi kjøpe grillet laks, så du slipper den slappe hamburgeren om du helst vil ha litt ordentlig mat å nære deg på.

Om jeg skal kritisere noe, så er det – som i Foldvik – at tilbudet ser ut til å være mest tilrettelagt de aller minste. Oppe på setra har de for eksempel en dyrepasseraktivitet, hvor ungene skal få være med å stelle dyra. Det begrenser seg til å følge etter en mann i rosa t-skjorte og plukke sauebæsj i en bøtte og gi sauene en kvist å tygge på. For det får man en liten premie. Stor stas for fireåringer, ikke fullt så stor stas for min elleveåring. De kunne godt ha gjort mer ut av det for de største. Hvorfor skal det være sånn at bare de minste får den gode naturkontakten?

Siden det er 2,5 timer å kjøre herfra til dit, valgte jeg å booke ei natt med Airbnb denne gangen også, som jeg gjorde i Kristiansand. Denne gangen ble det en god, gammeldags hytte, uten innlagt vann og strøm, og med utedo. En særdeles nyttig opplevelse, vil jeg si, for hva i alle dager gjør man egentlig uten nettforbindelse i disse dager? Jeg var litt spent på huldreungens reaksjon, men hun løste det utmerket ved å gjenoppfriske mammas yatzykunnskaper ved et stuebord opplyst av levende lys. Skikkelig koselig, var det. En bitteliten prøvesmak på en ordentlig hyttetur, som jeg også planlegger etterhvert… Kanskje til høsten?

På vei hjem igjen stakk vi også innom Villa Fridheim, som er en stor eventyrvilla full av eventyrutstillinger og morsomme saker. Dette er området hvor Asbjørnsen og Moe har sin opprinnelse, så de har gjort mye ut av både eventyrdelen for barna, og den mer faglige delen for de voksne. Her er Rødhette og ulven!

Og du skjønner jo hvorfor jeg føler meg helt hjemme her… Dette bildet er fra utstillingen i kjelleren:

Jeg anbefaler både Bjørneparken og Villa Fridheim, og jeg drar gjerne tilbake igjen til begge steder!!

Men denne sommeren, altså… Dette ble sommeren hvor verden åpnet seg for meg igjen. Ikke bare fordi jeg er i mye bedre form nå, men også fordi jeg har oppdaget Airbnb, som har gjort alt betraktelig billigere. Fire netter har vi sovet borte i denne miniferien, og hver natt har kostet meg bare litt i overkant av 300 kroner. Da begynner det å gå an å dra på tur, selv på mitt minibudsjett!

Har du vært i Bjørneparken eller på Villa Fridheim?

2 kommentarer

Psst! Trenger du å stresse ned litt? Få med deg denne gratis guiden! 🤗