Journalen

Den jævla myggen!!! Jeg trenger flaggermus.

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

/inneholder egenreklame/

Dette er meg. Sånn omtrent i halv ett-tida i dag.

Og nei, jeg var ikke på fylla i går. Ei heller har jeg hatt nattevakt, eller noe annet som skulle tilsi at døgnet er snudd på hodet.

Bortsett fra mygg.

Nærmere bestemt åtte av dem. Det gleder mitt hjerte å meddele at de alle måtte bøte med livet i løpet av natta. Skogfrue vs mygg, 8-0. Om man ikke teller med alle myggstikkene og tapte z’er.

Så fort jeg hadde tatt en, og nesten sovna, så kom det en til. Og en til. Og en til. Og enda en. Hele natta gikk med sånn.

Det er for vamt til å sove i mitt vestvendte soverom uten å ha vinduet oppe. Og av en eller annen grunn har myggen tatt helt av nå (jeg snappet også litt om det på @naturlivsstil i går om du fikk med deg det – løper du inn der nå, så kan det hende du får det med deg før det blir borte igjen).

Men altså, ja, mygg.

Naturen har forandret seg. Ikke bare er det mer flom – og dermed også bedre vilkår for myggeklekking – men vi er også i ferd med å miste myggens naturlige fiende über alles. Nemlig flaggermusa.

Når jeg var lita, pleide jeg å sitte i vinduet mitt på sommerkveldene og se på hvordan flaggermusene som bodde i taket rett over meg lekte seg nattehimmelen. Om det ikke var flaggermus å se her, så var de garantert på bygdetunet, der de koste seg i gamle bygninger.

Nå har jeg ikke sett flaggermus her på mange, mange år.

Det jeg har sett, er mygg. På folkestien ned mot stranda mi er det nå umulig å gå. Der er det tett i tett med mygg, fordi den ligger helt nede ved elva. Når jeg var lita, kunne vi leke der hele døgnet om vi så ville, for vi fikk stort sett være i fred.

Her kan jeg ikke engang sitte ute om kvelden uten å bli spist opp. For ikke å snakke om å sove med åpent vindu, åpenbart.

Men én flaggermus spiser mellom 1000 og 3000 mygg i døgnet. Hjemme i barndomshagen min, der jeg bodde med to flaggermus, røyk det dermed med ganske mange tusen mygg til flaggermusmat.

Flaggermus.

Jeg trenger flaggermus.

Heldigvis går det an å gjøre noe for å få dem tilbake. En god del av flaggermusartene vi har i Norge er utrydningstruet, så det er ikke bare for myggen sin skyld at vi bør gjøre noe heller. Du kan snekre dine egne flaggermuskasser for å gjøre opp for de trærne vi hugger ned for et godt ord, eller du kan kjøpe flaggermuskasser for eksempel her. Da gjør du noe bra for et dyr som trenger det, og du blir samtidig kvitt en hel haug med mygg. Vinn/vinn!

Ellers skal jeg snart bestille meg TerraShield fra doTerra, som er et helt naturlig myggmiddel basert på eteriske oljer. Jeg hører gode ting om den, og jeg gleder meg til å prøve den ut selv. Om du vil ha din egen oljekonto så du også kan bestille med rabatt, så kan du ta kontakt med meg via facebooksiden min (link under). Eventuelt kan jeg også bare ta med en til deg når jeg skal bestille selv, selv om det blir litt dyrere for deg. Just let me know!

Og du, om du har blogg eller sosiale medier: Fortell om flaggermusene du også. Ingen trenger mygg i livet sitt, og de naturlige løsningene er gjerne de aller beste.


25% på holistisk velvære!


man people woman coffee

Psst! Akkurat nå har doTERRA en eksklusiv kampanje, som gjør at du kan spare 25% i forhold til utsalgspris.

Hva med å ta julehandelen her i år? 🥰

This will close in 20 seconds