close up photo of flowers
Hjemme

5 ting du kan gjøre mens du venter på våren

Denne teksten kan inneholde affliatelinker, som gjør at jeg tjener noen kroner hvis du velger å handle, helt uten ekstra omkostninger for deg. Tusen takk for støtten!

 

Dette, kjære leser, har vært en av de seigeste marsmånedene jeg har vært med på, og jeg har vært med på 47 av dem nå. Fy flate, når skal våren begynne? Her er det bare grått og vått og surt og sørpete, og påskeværet kan man visst bare se langt etter. Det er ikke engang fint å gå i skogen nå, for snøen på stien er sånn passe halvråtten og fæl, verken her eller der. Æsj.

Så her sitter jeg, alene innendørs uten spesielt mye å finne på heller. Det er på tide å iverksette tiltak for å få tida til å gå litt fortere mot våren. Og her er mine fem beste forslag!

#1. Fyll stua med blomster! Om våren ikke vil seg ute, så kan du skape den inne. Friske blomster og vårlige farger løfter stemningen med en gang. Jeg valgte meg ut en vakker begonia som pryder spisebordet, og jeg tror så sannelig jeg skal ha en sanktpaulia også.

#2. Benytt anledningen til litt vårrengjøring. Alt blir mye bedre når det er ryddig, rent og organisert, jeg lover! Og når sola en vakker dag skinner inn vinduet, så lager den bare sparkles og magi når den treffer interiøret ditt.

#3. Meld deg inn på treningssenter. Det gjorde jeg i dag. Dette sure og veldig lite inspirerende været, samt nevnte ubrukelige skogssti, har ført til mye stillesitting de siste ukene, og det er ikke bra. Man trenger bevegelse for endorfinenes skyld.

#4. Puss opp sosiale medier. Fjern de kontoene som ikke gir deg noe positivt, og lag oppløftende spillelister. Ideelt sett bør du kunne gå inn på hvilken som helst app og finne noe inspirerende der med en gang. Jeg elsker å begynne dagen med en bra podcast eller lage en spilleliste med youtube-videoer istedenfor å se på hjernedød TV med bare dårlige nyheter.

#5. Bruk plantemedisin. Visste du at enkelte planter kan ha oppløftende effekt? Johannesurt, for eksempel, er til og med beskrevet av selveste NHI som et mulig middel mot lett til moderat depresjon. Du kan også bruke rosenrot for å gi deg et lite løft akkurat nå.

Bonustips: …og mens vi er i gang med planter, så kan du planlegge hagen din også. Har du ikke johannesurt eller rosenrot, så kan du kjøpe frø og så dem sånn at du har urter klare i kjøkkenskapet ditt neste gang du trenger dem. Jeg pleier å handle fra Impecta (johannesurt her og rosenrot her).

Og så får vi håpe at når våren endelig kommer, så blir den skikkelig skikkelig bra!


25% på holistisk velvære!


man people woman coffee

Psst! Akkurat nå har doTERRA en eksklusiv kampanje, som gjør at du kan spare 25% i forhold til utsalgspris.

Hva med å ta julehandelen her i år? 🥰

This will close in 20 seconds