naturlig mat
Naturlig livsstil

Oppskrift på orientalske reker (naturlig mat / paleo / primal)

26. april 2018

Den neste oppskriften i serien «naturlig mat», er en god oppskrift jeg fikk på orientalske reker en gang.

Orientalske reker er veldig enkelt å lage, og gir deg et godt sjømatalibi om du har spist litt mye kjøtt i det siste. Den passer også utmerket til fryseren, så du kan godt doble oppskriften og lage opp litt ekstra.

orientalske reker

 

Du trenger

  • 1 boks Creme Fraiche
  • 1 boks knuste tomater
  • smør til steking
  • 1 liten løk
  • 1/2 squash
  • 1 paprika
  • 1 boks pillede reker
  • litt havsalt (kommer an på hvor mye salt det er i smør og reker)
  • 1 teskje karri

 

Først skjærer du opp løk og squash, og steker dem på lav varme i litt smør.

Så blander du oppi Creme Fraiche og tomater, og tilsetter karri, paprika og bittelitt salt (smak til). La det småkoke i ca 10-12 minutter på middels varme. Og så, helt på slutten, tilsetter du rekene. Tøm av laken først, men behold litt av den for smakens skyld.

Helt til slutt tar du en siste smakstest for å finne ut av om du har hatt oppi nok salt og karri.

Serveres enten som den er, eller med fersk loff (hvis du ikke spiser paleo) og litt sprø salat ved siden av.

Velbekomme! 🙂

 

Følg meg på Facebook, Instagram og Bloglovin' så blir jeg glad! 🙂