Om Skogfruen

Hei på deg!

Jeg heter Ingrid, og jeg er skribenten bak Skogfrue-bloggen. Med meg i bagasjen har jeg både en pedagogutdanning og en mastergrad i tverrfaglig kultur, basert på språk og litteratur. Innimellom disse utdanningene fikk jeg også en datter, som jeg var hjemme med de første årene av livet hennes. Dette ga meg god anledning til å lese meg opp på og praktisere både tilknytningsomsorg og en generelt naturlig barneoppdragelse. Det ga meg også rikelig anledning til å utforske livet slik det er uten mye penger.

Alt dette har faktisk resultert i at denne bloggen ble til. Målet mitt er å inspirere kvinner til å ta tilbake naturen – både den vi har rundt oss, og den vi har inni oss, også etter at barna er ute av tøybleiene sine. For kvinner er viktige. Det er ikke tilfeldig at de fleste som engasjerer seg i miljøsaken er kvinner, og en stor del av ansvaret for planeten ligger dermed på oss. Derfor er det også viktig at det finnes stoff som kan løfte oss opp og samtidig roe oss ned i en stressa hverdag.

Samtidig er det også sånn at kvinner oftest er de som har lavest inntekt. Dette er kritisk, ikke bare med tanke på de viktige omsorgsoppgavene som gjerne utføres av kvinner, men også med tanke på miljøengasjementet som drukner i kampen for å betale regningene. Derfor har jeg valgt å legge fokus på «rikt liv, enkle midler» på denne bloggen. Slik at du kan finne inspirasjon, hacks og livsstiltriks for å få både økonomien og planeten til å funke.

På denne bloggen vil du finne stoff som på ulike måter omhandler økonomi, kvinner og natur. Du vil finne oppskrifter på naturlige produkter og inspirasjon til en naturlig livsstil, du vil finne mine tanker og meninger om verden rundt oss, og du vil også etterhvert finne flere saker om grønn hverdagsøkonomi.

Min filosofi er basert på naturspiritualitet og hedendom – det vi hadde før kristendommen kom med sitt kvinne- og natursyn. Den er også basert på at det maskuline og det feminine trenger hverandre gjensidig, og at både patriarkat og feminisme tatt for langt er en uting. Dette er således ikke en venstrevridd feministblogg, slik mange forstår begrepet, og det er heller ikke kristenkonservativ en, selv om jeg elsker de tradisjonelle verdiene.

Jeg håper du følger med meg på reisen!

Følg Skogfrue på Facebook og på Instagram!