hjemmelaget deodorant
Naturlig livsstil

Enkel oppskrift på hjemmelaget deodorant (diy)

15. november 2017

Jeg har så smått har begynt å trene igjen, og med det meldte det seg et behov for en deodorant som faktisk funker. I det siste har jeg prøvd ut deodoranter uten aluminium fra butikken, men resultatet har ikke akkurat vært jublende bra. Så tenkte jeg: hva med en hjemmelaget deodorant?

Jeg bestemte meg for å stramme opp de grønne vanene mine litt, og ta tilbake noe av det jeg gjorde før. En av de tingene var å lage min egen deodorant. Jeg har på en måte savnet det.

Det er ganske lett. Det tar kort tid, og det er billig. Du lager det av ting du har i kjøkkenskapet, eller i det minste kunne hatt i kjøkkenskapet. Og den funker. Faktisk.

Du trenger kokosolje, maizena, natron og eteriske oljer etter smak og behag. Jeg bruker lavendel, for en generell beroligende effekt.

Så blander du like deler maizena og natron (fks 6 ss av hver), før du moser oppi nok kokosolje til å få en kremete konsistens. Og så tilsetter du eteriske oljer til slutt, og tømmer blandingen over på en liten glasskrukke.

Og det er det. Det tar toppen ti minutter.

Denne deodoranten funker fordi natron fjerner lukt, og kokosolje og eteriske oljer er bakteriedrepende. Maizena er egentlig bare der for å gi konsistens, men du kunne spist dette uten problemer.

Når du skal ta på deg deodoranten, tar du bare litt av den kremete blandingen på fingeren, og smører det under armene. Litt er nok. La det trekke litt inn først om du skal ha på deg ettersittende klær.

Har du prøvd hjemmelagd deodorant noen gang?

~Følg Skogfrue på Facebook og på Instagram! ~
PS! Om du melder deg på nyhetsbrevet nå, så får du en gratis meditasjon!

.

    1. Antiperspirant er en av de tingene jeg prøver å unngå, faktisk, siden det tetter igjen en av kroppens detoxsystemer (ellers har man avføring, urin og pust som går jevnt og trutt, og menstruasjon og morsmelk(!) som er mer ustabile). Maizenaen som er i oppskriften suger jo til seg litt fuktighet, men det funker ikke like sterkt som en antiperspirant sånn sett. Det jeg ville prøvd, var å legge på et lite ekstra lag maizena som pudder etter å ha tatt på deodoranten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *